Laden...

Week van de Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Rechtspraak in Nederland > Week van de Rechtspraak

‘Open deuren’

Van maandag 13 t/m vrijdag 17 november 2023 vindt de Week van de Rechtspraak plaats. Met als thema ‘Open deuren’.

Wil je een kijkje achter de schermen van de Rechtspraak? Volg ons dan op social media! 

Wat is de Week van de Rechtspraak?

Jaarlijks organiseren rechtbanken en gerechtshoven in een speciale week één of meerdere activiteiten voor het publiek.

Op deze pagina lees je alle informatie over #WvdR23.

Een rechter voor de klas?

 

 

Wil jij je klasgenoten of je leerlingen meer te weten laten komen over de Rechtspraak, de mensen die er werken en het werk wat ze doen? Nodig dan tijdens de Week van de Rechtspraak een rechter of juridisch ondersteuner uit bij jou op school! De gerechten richten zich op jongeren vanaf groep 8 tot ongeveer 16 jaar.

Naar het aanmeldformulier

Volg de Rechtspraak Reporters

de Rechtspraak Reporters  

De Rechtspraak Reporters (derechtspraakreporters.nl) doen via blogs en vlogs regelmatig verslag over alles wat met de Rechtspraak te maken heeft.

Ze geven je een kijkje achter de schermen, wonen rechtszaken bij en interviewen medewerkers. Ook vertellen ze je wat hen opvalt in het nieuws.

Kijk ook eens op hun Facebook- en Instagram-pagina!

 

Lokale activiteiten

Datum

Activiteit

Rechtbank

11 november 2023
Open dag
Rechtbank Overijssel, locatie Almelo
13 november 2023
Publieksacademies over familiebewind
Rechtbank Limburg, locatie Maastricht
14 november 2023
Juridische Publieksacademie
Rechtbank Overijssel, locatie Zwolle
15 november 2023
Publieksacademies over familiebewind
Rechtbank Limburg, locatie Roermond

 


 

 

Week van de Rechtspraak: gastles van een rechter of gerechtsjuristWeek van de Rechtspraak: gastles van een rechter of gerechtsjuristhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Week-van-de-Rechtspraak-gastles-van-een-rechter-of-gerechtsjurist.aspx<p>Van 13  tot en met 17 november is de jaarlijkse <a href="/Organisatie-en-contact/Rechtspraak-in-Nederland/week-van-de-rechtspraak">Week van de Rechtspraak</a>. Een week waarin gerechten activiteiten organiseren om scholieren, studenten en publiek kennis te laten maken met de rechtspraak. Enthousiaste rechters en gerechtsjuristen van rechtbank Gelderland komen tijdens deze week graag op bezoek in de klas voor een gastles op een middelbare school of mbo.<br></p>
Een rechter of griffier in de klas? Meld je aan voor de Week van de RechtspraakEen rechter of griffier in de klas? Meld je aan voor de Week van de Rechtspraakhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Een-rechter-of-griffier-in-de-klas-Meld-je-aan-voor-de-Week-van-de-Rechtspraak.aspx<p>Krijgen jouw leerlingen graag antwoord op vragen, zoals: wanneer moet je naar de rechtbank? Wanneer krijg je levenslang? Hoe word je rechter? Dan zoeken we jouw klas! <br></p>
Een rechter of griffier in de klas? Meld je aan voor de Week van de Rechtspraak (13 t/m 17 november 2023)Een rechter of griffier in de klas? Meld je aan voor de Week van de Rechtspraak (13 t/m 17 november 2023)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Een-rechter-of-griffier-in-de-klas-Meld-je-aan-voor-de-Week-van-de-Rechtspraak-13-tm-17-november-2023.aspx<p>Krijgen jouw leerlingen graag antwoord op vragen, zoals: wanneer moet je naar de rechtbank? Wanneer krijg je levenslang? Hoe word je rechter? Dan zoeken we jouw klas!  <br><br></p>

Meer nieuws over de Week van de Rechtspraak

 


Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:


InstagramInstagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.

Op dit moment is het drukker bij ons dan u gewend bent, de wachttijd kan hierdoor oplopen. We doen ons best om u zo spoedig mogelijk te woord te staan.