Laden...

Week van de Rechtspraak 2020

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Rechtspraak in Nederland > Week van de Rechtspraak

Instagram Takeovers

Instagram op telefoon  

Al vanaf zaterdag 19 september geeft iemand uit de Rechtspraak via een Instagram Takeover iedere dag een kijkje achter de schermen. Altijd al benieuwd geweest naar het werk van bijvoorbeeld een rechter, bode of persvoorlichter?

Wat is de Week van de Rechtspraak?

Jaarlijks organiseren rechtbanken en gerechtshoven in september één of meerdere activiteiten voor het publiek. Vanwege de coronamaatregelen krijgt de Week van de Rechtspraak in 2020 een andere invulling. Op deze pagina lees je alle informatie over de WvdR. Zowel voor, als tijdens de week.

Facebook Livesessies

tekst 

Vanaf maandag 21 september is er dagelijks om 15.00 uur via de Facebookpagina van de Rechtspraak een livesessie met een rechter. Daarbij worden vragen van kijkers beantwoord en vraagt een Rechtspraak Reporter de betreffende rechter de toga van het lijf over zijn of haar werk.

Podcasts

Vanaf maandag 21 september gaat er elke dag op deze pagina een podcast live waarin journalisten Roel Maalderink en Roeland Kooijmans met rechters in gesprek gaan over thema’s en dilemma’s zoals vechtscheidingen, cybercrime, faillissementen en de rechtsstaat in Polen en Hongarije.

podcast  

Webinar

tekst  

Woensdag 23 september 10.00 uur: Webinar ‘Digitale ontwikkelingen en tips niet-professionele bewindvoering’

In deze webinar wordt de nieuwe bewind-omgeving op rechtspraak.nl gepresenteerd. Ook worden verschillende digitale tools die in ontwikkeling zijn besproken en geeft kantonrechter Mark Bosch een masterclass over de taken en verplichtingen van niet-professionele bewindvoerders.

Wilt u deelnemen? Meld u dan snel aan, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Panelsessie internationale uitzendingen

Maandag 21 september 10.30-12.00 uur: Panelsessie internationale uitzendingen

Door de coronacrisis zijn vele projecten tijdelijk stil komen te liggen en moesten uitgezonden rechters terug naar het land van herkomst. Tijdens deze panelsessie worden de uitdagingen van de crisis belicht vanuit de ervaringen van een uitgezonden rechter, een uitvoerende- en een beleidsbepalende organisatie.

Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. De uitzending verloopt via het programma Skype. Bij aanmelding ontvangt u daarom een Skypelink waarmee u de paneldiscussie kunt bekijken.

Interview met nationale en internationale rechters

Dinsdag 22 september 9.30-11.00 uur: Interview met nationale en internationale rechters

Nederlandse rechters en rechters uit het buitenland gaan in op vragen over wat de coronatijd heeft betekend voor hun vak en hun dagelijkse werkzaamheden. Wat laten zij achter in de crisis en wat nemen zij persoonlijk en organisatorisch mee?

Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Tijdens het interview is de voertaal Engels. De uitzending verloopt via het programma Skype. Bij aanmelding ontvangt u daarom een Skypelink waarmee u de paneldiscussie kunt bekijken.

 

 

Alles over de Week van de Rechtspraak 2020

 
 

Week van de Rechtspraak Rotterdam in een ander jasje

Ieder jaar laten we tijdens de Week van de Rechtspraak aan het publiek zien hoe het werk van onze rechters, griffiers en medewerkers eruit ziet. Vanwege de coronamaatregelen hebben we het programma rondom deze week in een ander, digitaal jasje gestoken. Benieuwd naar het programma van rechtbank Rotterdam? Lees hier het hele nieuwsbericht.

 
 

Digitale Week van de Rechtspraak bij Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Ieder jaar ontvangt de rechtbank honderden bezoekers op de open dag. Helaas komt dit jaar de open dag zoals jullie die van ons gewend zijn te vervallen door het coronavirus, maar niet getreurd: we nemen jullie in de Week van de Rechtspraak digitaal mee in het werk van onze rechters, juristen en andere medewerkers! Houd onze website in de gaten en volg ons op Twitter en LinkedIn!

Een inkijkje bij de rechtbank vanuit je luie stoel: een open dag bezoeken was nog nooit zo makkelijk! Lees hier het hele bericht.

 
 

Scholen geef je op voor de Week van de Rechtspraak 2020

Ook dit jaar laten verschillende rechtbanken en gerechtshoven jongeren op middelbare scholen en mbo’s graag kennismaken met de rechtspraak tijdens de Week van de Rechtspraak. Vanwege de coronamaatregelen worden de scholen dit jaar niet fysiek, maar digitaal bezocht door rechters en juridisch medewerkers. Docenten konden hun klas hiervoor aanmelden bij rechtbank Gelderland, het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, rechtbank Limburg en bij rechtbank Amsterdam.
(Aanmelden is helaas niet meer mogelijk)

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur.