Laden...

Week van de Rechtspraak 2021

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Rechtspraak in Nederland > Week van de Rechtspraak

Achter de Toga – gesprek met 2 juridisch medewerkers

 

Juridisch medewerkers Sara Nourozi Oranje en Shiraaz Ramdjan:

‘Het werk is veel inhoudelijker dan ik dacht, je bent echt een gesprekspartner voor de rechter op zitting en achter de schermen heb je veel verantwoordelijkheden’.

‘Ik kreeg de tip van mijn scriptiedocent om bij de rechtbank te gaan werken. Dat bleek een goede tip want ik werk er nu al bijna 12,5 jaar’

Wat is de Week van de Rechtspraak?

Jaarlijks organiseren rechtbanken en gerechtshoven in september één of meerdere activiteiten voor het publiek. De Week van de Rechtspraak heeft een andere invulling gekregen vanwege de coronamaatregelen. Op deze pagina leest u alle informatie over de WvdR 2021.

 

Rechtspraakpodcasts

podcast logo 

Tijdens de Week van de Rechtspraak 2021 verschenen er iedere dag een aflevering van de Rechtspraakpodcast ‘Achter de toga’, gepresenteerd door Anjani Pherai. Rechters en juridisch medewerkers met een bi-culturele achtergrond vertelden hierin over hun werk, drijfveren en achtergrond.

U kunt de Rechtspraakpodcasts hier beluisteren

Instagram Takeovers

Altijd al benieuwd geweest naar het werk van bijvoorbeeld een rechter, bode of persvoorlichter?

Dagelijks gaf iemand uit de Rechtspraak via een Instagram Takeover een kijkje achter de schermen tijdens de Week van de Rechtspraak.

Volg RechtspraakNL (Instagram)

 

Instagram op telefoon  

Facebook Livesessies

tekst  

Verschillende rechters gaven tijdens een livesessie op Facebook antwoord op vragen van onze kijkers. Ook vragen onze Rechtspraak Reporters de betreffende rechter de toga van het lijf over zijn of haar werk.

Volg de Rechtspraak ook op Facebook

 

Meer over de Week van de Rechtspraak 2021

 
 

Even voorstellen: een hoofd juridische ondersteuning (strafrecht)

In deze rubriek vertelt telkens een andere professional over zijn of haar werk bij ons hof. Zo geven we een inkijk achter de schermen. Vandaag is Nelleke Ellens-Veenhof aan het woord over haar werk als Hoofd Juridische Ondersteuning (HJO) bij de afdeling strafrecht.

Nelleke Ellens-Veenhof stelt zich voor

 
 

Drie oud-rechters vertellen in podcastspecial over de wereld achter een uitspraak

Speciaal voor de Week van de Rechtspraak verschijnt vandaag een extra aflevering van de podcast Uitspraak Centraal waarin drie oud-rechters van de Centrale Raad van Beroep een kijkje geven in de wereld die schuilgaat achter een uitspraak.

Lees het hele nieuwsbericht met een link naar de podcast

 
 

Essaywedstrijd 'Rechtspraak om op te bouwen'

De rechtspraak werkt voor iedereen. In deze Week van de rechtspraak dagen we je uit om jouw visie of verhaal te vertellen bij de vraag wat in deze tijd belangrijk is voor goede rechtspraak: rechtspraak waar je op kan bouwen. Daarom schrijft het gerechtshof Den Haag een essaywedstrijd uit met als titel ‘Rechtspraak om op te bouwen’.

Lees hoe je mee kunt doen

 
 

Even voorstellen: een raadsheer in opleiding (strafrecht)

In deze rubriek vertelt telkens een andere professional over zijn of haar werk bij gerechtshof Den Haag. Zo geven we een inkijk achter de schermen. Dit keer is Willem Korteling aan het woord. Hij is Raadsheer in opleiding, ofwel Rhio, bij de afdeling strafrecht van het Haagse hof.

Willem Korteling stelt zich voor

 
 

Rechtspraakwandeling in Haarlem

Tijdens de Week van de rechtspraak organiseert de rechtbank Noord-Holland in samenwerking met Gilde Haarlem een wandeling door Haarlem met als thema ‘Rechtspraak door de eeuwen heen’. De wandeling is op donderdag 23 september om 13.30 uur. Na afloop kunnen de deelnemers in gesprek met een rechter of juridisch medewerker.

Lees het hele bericht over de Rechtspraakwandeling

 
 

Raad voor de rechtspraak opent deuren tijdens Week van de rechtspraak: Open Dag op zaterdag 18 september

Komende zaterdag 18 september (09:30-17:00 uur) opent de Raad voor de rechtspraak tijdens de Week van de Rechtspraak haar pand aan de Kneuterdijk 1 in Den Haag voor bezoekers. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Wel is er een maximum aan het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het pand kan zijn door de geldende coronamaatregelen.

Lees het hele persbericht

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.