Laden...

Inhoudelijke informatie insolventies

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Registers > Inhoudelijke informatie insolventies
illustratieve afbeelding

Inleiding

Bij ondernemingen wordt steeds het feitelijke vestigingsadres vermeld. De inschrijving bij de KvK vindt plaats binnen het gebied waar die KvK is gevestigd.

De vereenvoudigde afwikkeling van een faillissement is geregeld in artikel 137a-g Faillissementswet.

De term ‘schuldsanering’ staat voor de definitieve toepassing van de

schuldsaneringsregeling, tenzij de mededeling spreekt van voorlopige toepassing. Surseance staat steeds voor surseance van betaling.

De term ‘schone lei’ staat voor het in artikel 358 Faillissementswet geregelde rechtsgevolg dat alle vorderingen ten aanzien waarvan de schuldsanering werkt, voor zover deze onvoldaan zijn gebleven, niet langer afdwingbaar zijn.

Alle zittingen worden gehouden op de betreffende rechtbank, uitzonderingen daar gelaten. Staat achter een tijdstip ‘pro forma’ dan verwacht men geen complicaties of bezoekers. Wilt u desondanks komen geef dit door aan de afdeling insolventies van de rechtbank of aan de bewindvoerder of curator. De adresgegevens van de gerechten vindt u op Rechtspraak.nl.

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:


volg ons op instagramInstagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon of WhatsApp

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.

Lees meer over contact via WhatsApp