Laden...

Toelichting Huwelijksgoederenregister

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Registers > Toelichting Huwelijksgoederenregister
illustratieve afbeelding

 

Inleiding

De verwijsindex huwelijksgoederenregister ontsluit alle inschrijvingen in het register die volgens het Besluit Huwelijksgoederenregister 1969 moeten worden geregistreerd in het register, zoals bijvoorbeeld huwelijkse voorwaarden of wijziging daarvan en verzoeken tot echtscheiding of ontbinding geregistreerd partnerschap.

Het registreren van rechtsfeiten in het huwelijksgoederenregister gebeurt alleen op verzoek van betrokkenen. Dat een zoekopdracht geen resultaat oplevert, betekent dus bijvoorbeeld niet dat er ook geen huwelijkse voorwaarden zijn opgemaakt door de partners.

Het is niet mogelijk om de akte huwelijkse voorwaarden van uw zoekopdracht te verkrijgen bij de rechtbank. Van het gevonden resultaat kan wel een uittreksel worden verkregen. Op het uittreksel staan alle relevante gegevens van de partners (zoals naam en huwelijksdatum) en alle bijbehorende registraties.

Dus als er tussen de partners huwelijkse voorwaarden zijn opgemaakt en zij hebben verzocht om registratie daarvan in het huwelijksgoederenregister, dan staat op het overzicht vermeld dat een aantekening m.b.t. huwelijkse voorwaarden heeft plaatsgevonden almede de datum waarop de akte huwelijkse voorwaarden is opgemaakt.

 

Zoeken via onze site is alleen mogelijk bij huwelijkse voorwaarden die vanaf 1996 zijn ingeschreven.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

volg ons op instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon of WhatsApp

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.

Lees meer over contact via WhatsApp