Laden...

Bekentenissen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksThema's > Rechterlijke dwalingen > Bekentenissen

Bekentenissen

Na haar aanhouding en langdurig, intensief verhoor, bekent Ina Post de vrouw om het leven te hebben gebracht. Ook bekent ze kascheques van het slachtoffer te hebben verzilverd. Later trekt zij die bekentenissen weer in.

In de herzieningsprocedure acht het gerechtshof de bekentenissen niet betrouwbaar. Er kan niet worden uitgesloten dat ze zijn gedaan onder invloed van een ‘bijzondere psychische toestand’. Door het wegvallen van de bekentenissen blijft er onvoldoende bewijs over voor een veroordeling en wordt Ina Post vrijgesproken.

 

       

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

volg ons op X (Twitter) X (Twitter)

logo Insta Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.
  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact