Laden...

Schakelbewijs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksThema's > Rechterlijke dwalingen > Schakelbewijs

Schakelbewijs

Voorgelicht door toxicologen en statistici achten de rechters 1 moord, door vergiftiging, bewezen. Deze bewezenverklaring wordt als ‘schakelbewijs’ meegenomen in de beoordeling van de andere veronderstelde moorden en pogingen hiertoe. Het schakelbewijs en statistiek leiden ertoe dat ook deze misdrijven bewezen worden verklaard.

Lucia de Berk krijgt een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Mede omdat een arts en haar broer zich in de zaak vastbijten, komt er een herziening van de zaak. Nieuw onderzoek wijst uit dat geen van de sterfgevallen als misdrijf kan worden aangemerkt. Ook zijn statistieken niet goed geïnterpreteerd.

Er is dus geen sprake van een misdrijf. Na 6,5 jaar onterecht vast te hebben gezeten, komt Lucia de Berk vrij.

 

       

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact