Digitaal toezicht op bewind

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCiviel > Curatele, bewind en mentorschap > Digitaal toezicht op bewind

Wat houdt digitaal toezicht op bewind in?

Als professionele bewindvoerder kunt u straks vanuit uw eigen kantoorsysteem een rechtstreekse verbinding maken met het toezichtsysteem van de Rechtspraak. Via een systeemkoppeling –het Aansluitpunt Bewind- kunt u dan geautomatiseerd gegevens uitwisselen met de rechtbank. Zo hoeft u minder gegevens handmatig in te voeren.

Via het Aansluitpunt Bewind kunt u:

  • de rechter verzoeken om machtigingen
  • een boedelbeschrijving en een rekening en verantwoording indienen
  • beslissingen van de rechter inzien
  • berichten versturen naar en ontvangen van de rechtbank

 

 

Stand van zaken

De Rechtspraak gaat stap voor stap digitaal werken in bewindszaken. Op dit moment loopt er een pilot met het digitale systeem bij de rechtbanken Oost-Brabant, Overijssel en Gelderland. Een klein aantal professionele bewindvoerders toetst de systeemkoppeling en communiceert digitaal met deze rechtbanken. Op zijn vroegst vanaf de zomer 2017, gaan alle rechtbanken geleidelijk werken met het digitale systeem. U ontvangt hierover dan bericht over van de rechtbank.

Aansluitpunt Bewind

Voor de ontwikkeling van de systeemkoppeling stemt de Rechtspraak af met diverse IT-leveranciers van administratiesystemen voor professionele bewindvoerders. U kunt uw eigen IT-leverancier contact met ons laten opnemen om informatie te krijgen over de eisen en voorwaarden van de systeemkoppeling. Neem contact op via keitoezicht@rechtspraak.nl.

 

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via
Stel uw vraag via

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum