Laden...

Richtlijnen aanstellen curatoren in faillissementen en benoeming bewindvoerders in surseances van betaling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCiviel > Insolventierecht > Richtlijnen aanstellen curatoren in faillissementen en benoeming bewindvoerders in surseances van betaling

Over de richtlijnen

Vanaf 1 januari 2023 gelden nieuwe richtlijnen voor de aanstelling en/of benoeming van curatoren in faillissementen, bewindvoerders in surseances van betaling, bewindvoerders in schuldsaneringen (Wsnp) en voor herstructureringsdeskundigen en observatoren in de WHOA-procedure. Deze richtlijnen zijn een nadere uitwerking van de implementatie van de Europese richtlijn herstructurering en insolventie (richtlijn 2019/1023 (eerstekamer.nl) (pdf, 0 B)). 

De richtlijnen zijn, na intensief overleg met betrokken organisaties, vastgesteld door Recofa, het landelijk overlegorgaan van rechters-commissarissen in faillissementen en surseances van betaling en bekrachtigd door het LOVT.

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.