Laden...

Richtlijnen aanwijzen en aanstellen herstructureringsdeskundigen en observatoren in de Whoa

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCiviel > Insolventierecht > Richtlijnen aanwijzen en aanstellen herstructureringsdeskundigen en observatoren in de Whoa

Over de richtlijnen

Vanaf 1 januari 2023 gelden nieuwe richtlijnen voor de aanstelling en/of benoeming van curatoren in faillissementen, bewindvoerders in surseances van betaling, bewindvoerders in schuldsaneringen (Wsnp) en voor herstructureringsdeskundigen en observatoren in de Whoa-procedure. Deze richtlijnen zijn een nadere uitwerking van de implementatie van de Europese richtlijn herstructurering en insolventie (richtlijn 2019/1023 (eerstekamer.nl) (pdf, 0 B)). 

De richtlijnen zijn, na intensief overleg met betrokken organisaties, vastgesteld door Recofa, het landelijk overlegorgaan van rechters-commissarissen in faillissementen en surseances van betaling en bekrachtigd door het LOVT. 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact