DCSIMG

 

Bijwonen zittingen

Pagina-inhoud

De meeste zittingen van de rechtbank Amsterdam zijn openbaar en dus vrij toegankelijk voor het publiek. Uitzonderingen zijn familiezaken en zaken met minderjarigen. Voor het bijwonen van strafzaken geldt een minimumleeftijd van 12 jaar. Voor het bijwonen van andere zaken geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Houd u aan de huisregels.

Groepsbezoeken

Als u, bijvoorbeeld voor uw studie of met uw school, een zitting wilt bijwonen met meer dan vijf personen, dan dient u de groep ruim van tevoren aan te melden bij de afdeling Communicatie en persvoorlichting.

Strafzaken

Strafzittingen vinden dagelijks plaats van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur. Maandag is een minder geschikte dag om langs te komen omdat er dan nauwelijks openbare strafzittingen zijn. Informatie over de inhoud van de zaken is niet openbaar en wordt niet gegeven.

Comparities

Indien u een comparitie wilt bijwonen dan kan dat elke werkdag  om 9.30, 11.00, 13.30 of 15.00 uur. Als u met een groep van meer dan vijf personen komt, kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie en persvoorlichting.

Overige zaken bijwonen

Indien u een ander soort zaak wilt bijwonen dan kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie & persvoorlichting.

Als u een rechtszaak wilt bijwonen, meldt u zich bij de receptie in toren F aan de Parnassusweg 220. Daar wordt u verder doorverwezen.