Laden...

Toegankelijkheid

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Toegankelijkheid

Toegankelijkheidsverklaring

Deze toegankelijkheidsverklaring is bijgewerkt op 6 januari 2021.

De Rechtspraak wil zo snel mogelijk volledig voldoen aan de toegankelijkheidseisen van het World Wide Web Consortium (W3C) op niveau AA. Voldoen aan deze standaard maakt onze website onder andere gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor verschillende doelgroepen.

Deze verklaring geldt voor de website(s):


Aanpak om de toegankelijkheid van onze website te bevorderen

Wij hebben de volgende maatregelen genomen om naleving van de toegankelijkheidseisen te bevorderen:

  • Onderzoek: Onafhankelijke deskundigen toetsen regelmatig (onderdelen van) onze website op toegankelijkheid. Gevonden knelpunten lossen wij duurzaam op.
  • Audits: Wij laten onze processen om webcontent te creëren regelmatig auditeren om vast te stellen of deze optimaal zijn ingericht om naleving van de toegankelijkheidseisen te bevorderen.
  • Interne controle vóór publicatie: Onze redactie toetst vóór publicatie alle content op toegankelijkheid.
  • Periodieke interne controle: Onze redactie voert periodiek tussentijdse controles uit op de content.
  • Gecertificeerde toegankelijkheidsexperts: Twee van onze webmasters hebben een training over toegankelijkheid gevolgd en behaald.
  • Software: Onze redacteuren gebruiken speciale software om informatie (tekst, beeld, video) beter toegankelijk te maken.
  • Training werknemers: Onze webmasters en redacteuren hebben een training over toegankelijkheid gevolgd.

Toegankelijkheidsstandaarden

De Rechtspraak werkt toe naar een website die voldoet aan de internationale toegankelijkheidsstandaarden Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) versie 2.1, niveau AA en de ISO/IEC 45500 voor ontwerp, bouw en beheer van websites. Rechtspraak.nl voldoet voor het grootste deel aan de standaarden.

Uitzonderingen

Er zijn uitzonderingen waardoor de site niet geheel aan de digitale toegankelijkheid voldoet:

Publicaties en inschrijvingen in registers

Centraal register voor collectieve vorderingen, uitspraken, insolventies, beschermingsmaatregelen, registraties van huwelijken en nevenfuncties van rechters worden gepubliceerd of ingeschreven in een van de registers op Rechtspraak.nl. De registers en onderliggende applicaties worden de komende jaren herzien. De toegankelijkheidseisen zijn een onderdeel van de herziening.

Video's

Nieuwsfeiten verliezen snel hun actualiteitswaarde. Daarom plaatst de Rechtspraak nieuwsvideo’s zo snel mogelijk op Rechtspraak.nl, deze voldoen dan nog niet aan de eisen van digitale toegankelijkheid. Na uiterlijk 5 werkdagen staat er een versie die wel voldoet.

Verouderde content

Vanuit een archieffunctie moet bepaalde informatie beschikbaar blijven op de site. De Rechtspraak past verouderde informatie niet met terugwerkende kracht aan, omdat het onevenredig veel tijd en geld kost. Het is hierdoor mogelijk dat sommige bezoekers van Rechtspraak.nl deze informatie niet of niet goed kunnen gebruiken.

Probleem met de toegankelijkheid van deze website?

Een toegankelijke website is voor iedereen goed te gebruiken. Heeft u, ondanks de genomen maatregelen, problemen met het bekijken of bedienen van deze website? Laat het ons weten. Binnen 5 werkdagen krijgt u van ons een reactie.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.