Laden...

Dodelijke schietpartij McDonald's Zwolle

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Dodelijke schietpartij McDonald's Zwolle

Stand van zaken

De McDonalds in Zwolle de dag na de schietpartij De McDonald's in Zwolle de dag na de schietpartij [foto: ANP, Vincent Jannink]

Twee Zwolse broers worden op 30 maart 2022 rond etenstijd in een volle McDonald's doodgeschoten. Op dat tijdstip waren veel kinderen aanwezig. Later de avond meldt de verdachte Veysel Ü zich bij het politiebureau van Deventer.

De rechtbank Overijssel behandelt de rechtszaak tegen de 32-jarige man. De zaak is nog in de voorbereidende fase.

Op donderdag 7 juli 2022 vond de eerste pro-formazitting plaats. Dat is een zitting om de voortgang van de zaak te bewaken en de stand van het onderzoek te bespreken. De volgende pro-formazitting volgt op 1 september.

Procedure

  1. Pro-formazittingen
    rechtbank Done
  2. Inhoudelijke behandeling
    rechtbank Active stap
  3. Uitspraak
    rechtbank te nemen stap

Agenda (onder voorbehoud van wijzigingen)

DatumOmschrijving
Donderdag 1 september 2022, 15.30 uur
Tweede pro-formazitting 

Ontwikkelingen

Datum
OmschrijvingMeer informatie
7 juli 2022De eerste pro-formazitting.
13 april 2022De verdachte blijft 90 dagen langer in voorarrest, heeft de raadkamer van de rechtbank Overijssel besloten.
1 april 2022
De verdachte blijft 14 dagen langer in voorarrest, heeft een rechter-commissaris van de rechtbank Overijssel besloten.
30 maart 2022
Aanhouding van de verdachte Veysel Ü.

Zitting bijwonen en persinformatie

De pro-formazitting is openbaar toegankelijk, maar het aantal zitplaatsen is beperkt. Degenen die direct betrokken zijn bij deze strafzaak hebben voorrang bij de toedeling van zitplaatsen. Voor andere belangstellenden is naar verwachting zeer beperkt ruimte en vol=vol. Om deze reden vragen wij iedereen die deze zitting wil bijwonen zich aan te melden via publiek.rb-ove@rechtspraak.nl.

Pers

Voor de pers is een aparte ruimte beschikbaar waar de zitting gevolgd kan worden. Journalisten worden verzocht zich aan te melden door te mailen naar media.rb-ove@rechtspraak.nl. Dit kan tot en met dinsdag 5 juli 2022. Ook voor vragen of meer informatie kan de pers terecht bij de afdeling communicatie.