Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden
Illustratieve afbeelding

Bezoekadressen

Bezoekadres

Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Leeuwarden

Paleis van Justitie (Zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (Kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Zwolle

Gerechtsgebouw (Zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

> Routebeschrijvingen

Telefoonnummer
088 361 8181

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Over het gerechtshof

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is op 1 januari 2013 ontstaan. De wetgever heeft de voormalige gerechtshoven Arnhem en Leeuwarden samengevoegd in het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Het gerechtshof behandelt zaken in hoger beroep van de rechtbanken Gelderland, Midden-Nederland, Noord-Nederland en Overijssel.

Er werken ongeveer 400 mensen in vaste dienst.

 


 

Gerechtsgebouw locatie Arnhem Locatie Arnhem

 

Gerechtsgebouw locatie Leeuwarden Locatie Leeuwarden

 

 

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur (openbare) zittingen plaats op de diverse locaties van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, ingedeeld per rechtsgebied.

Zitting bijwonen

Wilt u een zitting bijwonen? Dat kan, want zittingen zijn in principe openbaar. Een uitzondering hierop zijn familierechtelijke zaken, zaken met betrekking tot minderjarigen, bepaalde zedenzaken en belastingzaken. Voor groepen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

 


 

Uitgelicht: modernisering rechtspraak

De afdeling civiel recht bereidt zich voor op de modernisering van de rechtspraak. Daarom wordt de werkwijze t.a.v. dagvaardingszaken aangepast.

 

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Inhoudelijke behandeling hoger beroep strafzaak 'Drievoudige levensberoving Dwingelderveld en Exloo' 17-10-2016 22:00:00 Op woensdag 26 en donderdag 27 oktober a.s. behandelt het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, de strafzaak tegen de broers R. De twee broers worden verdacht van moord in vereniging op een man op het Dwingelderveld in november 2012 en op een echtpaar in Exloo in juli 2013.
Pilot nieuwe aanpak complexe scheidingen - hoflocatie Leeuwarden - wordt verlengd 7-9-2016 22:00:00 Jaarlijks krijgen zo'n 3500 tot 5200 kinderen te maken met een complexe echtscheiding van hun ouders. Er komt steeds meer aandacht voor de positie van deze kinderen. Ook de rechtspraak probeert een rol te spelen die de belangen van de kinderen zoveel mogelijk beschermt en veiligstelt. De locatie Leeuwarden van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft in dat verband in april en mei van dit jaar een pilot uitgevoerd.
Tweemaal vrijspraak koolmonoxideongeval Zeewolde18-8-2016 22:00:00 In een woning in Zeewolde zijn op 21 en 22 januari 2013 twee personen om het leven gekomen door een koolmonoxidevergiftiging. De koolmonoxide was vrijgekomen uit een kier tussen de rookgasafvoer en de centrale verwarmingsketel. De cv-installatie was op 7 oktober 2012 nieuw aangelegd. De twee installateurs (vader en zoon) zijn vervolgd wegens dood door schuld. Het hof heeft vandaag beide verdachten vrijgesproken.

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaakverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.