Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden
Illustratieve afbeelding

Bezoekadressen

Bezoekadres

Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Leeuwarden

Paleis van Justitie (Zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (Kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Zwolle

Gerechtsgebouw (Zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

> Routebeschrijvingen

Telefoonnummer
088 361 8181

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Over het gerechtshof

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is op 1 januari 2013 ontstaan. De wetgever heeft de voormalige gerechtshoven Arnhem en Leeuwarden samengevoegd in het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Het gerechtshof behandelt zaken in hoger beroep van de rechtbanken Gelderland, Midden-Nederland, Noord-Nederland en Overijssel.

Er werken ongeveer 400 mensen in vaste dienst.

 


 

Gerechtsgebouw locatie Arnhem Locatie Arnhem

 

Gerechtsgebouw locatie Leeuwarden Locatie Leeuwarden

 

 

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur (openbare) zittingen plaats op de diverse locaties van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, ingedeeld per rechtsgebied.

Zitting bijwonen

Wilt u een zitting bijwonen? Dat kan, want zittingen zijn in principe openbaar. Een uitzondering hierop zijn familierechtelijke zaken, zaken met betrekking tot minderjarigen, bepaalde zedenzaken en belastingzaken. Voor groepen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

 


 

Uitgelicht: modernisering rechtspraak

De afdeling civiel recht bereidt zich voor op de modernisering van de rechtspraak. Daarom wordt de werkwijze t.a.v. dagvaardingszaken aangepast.

 

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Veroordeling voor heling in monstranszaak13-2-2017 23:00:00<p>Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 14 februari 2017 voor de tweede keer uitspraak gedaan tegen een van de verdachten in de zogenoemde monstranszaak. De verdachte is voor heling veroordeeld. Het hof legt hem een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op van 15 maanden. Daarbovenop moet hij nog een taakstraf uitvoeren van 120 uur.</p>
Zeven jaar cel voor poging tot doodslag op 24-jarige man12-2-2017 23:00:00<p>Een 21-jarige man is in hoger beroep door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, conform de eis van de advocaat-generaal, veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf voor een poging tot doodslag op een 24-jarig slachtoffer. Tevens moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 20.000 euro. De rechtbank had de verdachte eerder ook tot 7 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Zijn mededader, een 26-jarige man, is in hoger beroep veroordeeld tot 9 maanden gevangenisstraf voor openlijke geweldpleging. </p>
16 jaar cel voor verkrachtingen buitengebied Utrecht7-2-2017 23:00:00Het gerechtshof acht - evenals de rechtbank - wettig en overtuigend bewezen dat verdachte de vier aan hem tenlastegelegde verkrachtingen heeft begaan. Drie hebben plaatsgevonden in 1995 en een in 2001, alle in het oostelijk buitengebied van de stad Utrecht. Het gerechtshof acht - anders dan de verdediging heeft betoogd - het Openbaar Ministerie ontvankelijk. De verzoeken van de verdediging worden afgewezen en de (bewijs)verweren van de verdediging worden verworpen.

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaakverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.