Laden...

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Contact

Openingstijden

Het paleis in Arnhem, het paleis en het gerechtsgebouw in Leeuwarden en het gerechtsgebouw in Zwolle zijn geopend voor bezoekers op maandag - vrijdag van 8:30 - 17:00 uur.

Telefoonnummer

088 361 81 81

Bezoekadres Arnhem

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Bezoekadres Leeuwarden

Paleis van Justitie (zittingen)
Wilhelminaplein 1
8911 BS Leeuwarden

Gerechtsgebouw (kantoren)
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden

Bezoekadres Zwolle

Gerechtsgebouw (zittingen)
Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof Arnhem - Leeuwarden 

Welkom bij gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

 

Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden  Nieuws gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

 

 

Rabobank niet aansprakelijk voor faillissement OADRabobank niet aansprakelijk voor faillissement OADhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Rabobank-niet-aansprakelijk-voor-faillissement-OAD.aspxArnhem19-2-2024 23:00:00<p>In 2013 heeft OAD haar faillissement aangevraagd nadat Rabobank de kredietrelatie met OAD had beëindigd. De curatoren van OAD zijn in 2015 een procedure gestart omdat zij vinden dat Rabobank de kredietrelatie niet had mogen opzeggen. Zij eisen daarom een schadevergoeding van ongeveer € 70 miljoen. De aandeelhouder van OAD heeft deze procedure van de curatoren overgenomen. Het hof vindt dat Rabobank geen schade hoeft te vergoeden. <br></p>
Obvion mag hypothecaire lening opeisen na verhuur zonder toestemmingObvion mag hypothecaire lening opeisen na verhuur zonder toestemminghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Obvion-mag-hypothecaire-lening-opeisen-na-verhuur-zonder-toestemming.aspxArnhem 18-2-2024 23:00:00<p><br>Hypotheekverschaffer Obvion mag van het hof Arnhem-Leeuwarden de woning van een echtpaar in Arnhem in het openbaar verkopen. Het echtpaar verhuurt namelijk kamers in de woning zonder toestemming van Obvion. Het echtpaar vond dat Obvion geen redelijk belang heeft bij openbare verkoop, omdat zij hun hypotheek betaalden en Obvion volgens hen geen last heeft van de kamerverhuur.<br></p>
Jonneke Oosting neemt afscheid als president hof Arnhem-LeeuwardenJonneke Oosting neemt afscheid als president hof Arnhem-Leeuwardenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Arnhem-Leeuwarden/Nieuws/Paginas/Jonneke-Oosting-neemt-afscheid-als-president-hof-Arnhem-Leeuwarden.aspxArnhem 15-2-2024 23:00:00<p>De president van gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, Jonneke Oosting, heeft aangekondigd dat zij met ingang van 1 mei 2024 zal stoppen als president. <br></p>

Vraag en antwoord

Mag ik mensen meenemen als ik ter zitting moet verschijnen?

Dat is afhankelijk van het soort zaak. Een groot deel van de zaken is openbaar. Bekijk welke zaken openbaar zijn en welke niet.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval.

Bij welke hoflocatie moet het hoger beroep worden ingediend?

In het zaaksverdelingsreglement is aangegeven op welke zittingsplaats van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de rechtzoekende terecht kan.