Laden...

Nijmeegse scooterzaak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Nijmeegse scooterzaak

Stand van zaken

Foto van de politie dat een passantenonderzoek houdt op de plek van het ongeluk 29 januari 2010, politie houdt een passantenonderzoek op de plek van het ongeluk [Foto: Hollandse Hoogte]

De Hoge Raad heeft op 20 februari 2018 beslist dat de veroordelingen door het gerechtshof van de 2 verdachten in de Nijmeegse scooterzaak in stand blijven.

De mannen werden in 2016 door het hof veroordeeld wegens het medeplegen van dood door schuld in het verkeer. De oudste undefinedundefined undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined undefinedundefined kreeg 4 jaar cel en de jongste verdachte een celstraf van 3 jaar en 9 maanden.

Begin 2010 reden zij in Nijmegen een man dood terwijl ze op een scooter op de vlucht waren voor de politie.

 

Procedure

 1. Uitspraak
  rechtbank Genomen stap
 2. Uitspraak
  gerechtshof Genomen stap
 3. Uitspraak
  (zaak moet over)
  hoge raad Genomen
 4. Uitspraak
  gerechtshof Genomen stap
 5. Inhoudelijke behandeling
  hoge raad Genomen stap
 6. Uitspraak
  hoge raad Genomen stap

 

Laatste nieuws

Veroordelingen Nijmeegse scooterzaak blijven in stand

De veroordelingen van de 2 verdachten in de zogenoemde ‘Nijmeegse scooterzaak’ wegens het medeplegen van dood door schuld in het verkeer blijven in stand. Dat heeft de Hoge Raad bepaald.

Ontwikkelingen

DatumOmschrijvingUitspraken en nieuws
20 februari 2018De Hoge Raad heeft bepaald dat de veroordelingen van de 2 verdachten in de zogenoemde ‘Nijmeegse scooterzaak’ wegens het medeplegen van dood door schuld in het verkeer in stand blijven.

Nieuwsbericht:

Uitspraken:

16 januari 2018De veroordelingen van de 2 verdachten dienen in stand te blijven, adviseert de advocaat-generaal de Hoge Raad.

Nieuwsbericht:

Uitspraken:

20 juni 2016Het gerechtshof veroordeelt de oudste verdachte tot 4 jaar cel. De jongste verdachte krijgt een celstraf van 3 jaar en 9 maanden.

Nieuwsbericht:

Uitspraken:

18 november 2015Het gerechtshof beslist om de 2 verdachten niet op de openbare zitting te horen als getuige in elkaars zaak, maar door de raadsheer-commissaris in een besloten verhoor.

Nieuwsbericht:

5 augustus 2015De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep wordt later afgerond om dat 1 van de verdachten afwezig is. Hij is vanwege zijn bruiloft in het buitenland.

Nieuwsbericht:

4 maart 2015Op 4 maart 2015 vindt een reconstructie en een schouw plaats in Nijmegen.

Nieuwsbericht:

Nieuws over de Nijmeegse scooterzaak  Nieuws over de Nijmeegse scooterzaak

 

 

Veroordelingen verdachten Nijmeegse scooterzaak blijven in standVeroordelingen verdachten Nijmeegse scooterzaak blijven in standhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Hoge-Raad-der-Nederlanden/Nieuws/Paginas/Veroordelingen-verdachten-Nijmeegse-scooterzaak-blijven-in-stand.aspxDen Haag19-2-2018 23:00:00<p>De veroordelingen van de twee verdachten in de zogenoemde ‘Nijmeegse scooterzaak’ wegens het medeplegen van dood door schuld in het verkeer blijven in stand. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald.</p>
Conclusie AG: veroordelingen verdachten Nijmeegse scooterzaak in stand latenConclusie AG: veroordelingen verdachten Nijmeegse scooterzaak in stand latenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Hoge-Raad-der-Nederlanden/Nieuws/Paginas/Conclusie-AG-veroordelingen-verdachten-Nijmeegse-scooterzaak-in-stand-laten.aspxDen Haag15-1-2018 23:00:00<p>De veroordelingen van de twee verdachten in de zogenoemde ‘Nijmeegse scooterzaak’ wegens het medeplegen van dood door schuld in het verkeer dient in stand te blijven. Dat adviseert advocaat-generaal Hofstee de Hoge Raad in zijn conclusie van vandaag.</p>
Celstraffen voor doodrijden voetganger in NijmegenCelstraffen voor doodrijden voetganger in Nijmegenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Celstraffen-voor-doodrijden-voetganger-in-Nijmegen.aspx's-Hertogenbosch19-6-2016 22:00:00<p>De 2 mannen die in januari 2010 met hun scooter in Nijmegen op de vlucht gingen voor de politie en daarbij een dodelijk ongeval veroorzaakten, moeten hiervoor de cel in. Dat heeft het hof vandaag beslist. In de zaak die bekend is geworden als de Nijmeegse scooterzaak veroordeelt het gerechtshof ’s-Hertogenbosch vandaag beide verdachten voor het medeplegen van dood door schuld in het verkeer. Het hof vindt het rijgedrag van de mannen op hun scooter ‘zeer onvoorzichtig en onoplettend’ (volgens artikel 6 van de Wegenverkeerswet) en legt hen celstraffen op van respectievelijk 4 jaar voor de nu 26-jarige verdachte en 3 jaar en 9 maanden voor de nu 24-jarige verdachte. Ook moeten zij de nabestaande van het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 10.000 euro.</p>