Laden...

Zaak Bart van U.

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Strafzaak Bart van U.

Stand van zaken

Foto van de politie die onderzoek doet bij het huis van oud-minister Els Borst. 13 februari 2014: politie doet onderzoek bij het huis van oud-minister Els Borst [foto: Hollandse Hoogte]

Het gerechtshof Den Haag behandelde het hoger beroep in de zaak Bart van U. Op 16 maart 2017 deed het hof uitspraak en veroordeelde Van U. tot 8 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

Procedure

  1. Uitspraak rechtbank Genomen stap
  2. Hoger beroep Genomen stap
  3. Inhoudelijke behandeling gerechtshof genomen stap
  4. Uitspraak gerechtshof genomen stap

Haagse hof veroordeelt Bart van U. tot gevangenisstraf en tbs voor 2 maal doodslag

Aan Bart van U. is 8 jaar gevangenisstraf opgelegd en tbs met dwangverpleging voor het doden van mevrouw Borst en voor het doden van zijn oudste zus. Dat heeft het gerechtshof Den Haag bepaald. Het hof acht in beide gevallen doodslag bewezen. De misdrijven vonden plaats op 8 februari 2014 in Bilthoven respectievelijk 10 januari 2015 te Rotterdam.

 

Ontwikkelingen

Datum

Omschrijving

Uitspraken en nieuws

16-03-2017Haagse hof veroordeelt Bart van U. tot gevangenisstraf en tbs voor 2 maal doodslag
13-04-2016Rechtbank veroordeelt Van U. tot tbs met dwangverpleging

 

Procesdeelnemers

Gerechtshof

De volgende raadsheren behandelden deze zaak:

  • Mr. A.E. Mos-Verstraten (voorzitter)
  • Mr. A.J.M. Kaptein
  • Dr. Mr. J.A.C. Bartels

Openbaar Ministerie

Mr. J.W.M. Grimbergen was de advocaat-generaal bij deze zaak.

 

Verdediging

Mr. B.J.P. van Gils is de advocaat van de verdachte.

 

Zitting bijwonen

Afbeelding toevoegen Gerechtshof Den Haag

Zodra de inhoudelijke behandeling van de zaak begint zijn de zittingen in beginsel openbaar. U kunt als belangstellende een zitting bezoeken. De rechtszaak vindt plaats bij het gerechtshof Den Haag. Er is beperkte ruimte in de zittingszaal, daarom laat het gerechtshof publiek toe op volgorde van binnenkomst. Als de zaal vol is, wordt de toegang geweigerd. Om gerechtsgebouw binnen te gaan is een geldig legitimatiebewijs verplicht.

Persvoorlichting gerechtshof Den Haag

Perscontact

Communicatie en (pers)voorlichting

drs. M.H. (Maartje) Verweij, senior communicatieadviseur / persvoorlichter

Telefoon: 088 362 23 41
 

 

Landelijke Persrichtlijn

De richtlijn geeft aan wat journalisten en rechtbanken en gerechtshoven mogen verwachten en hoe de gerechten de pers behoren te voorzien van informatie voorafgaande aan, tijdens en na de rechtszaken.

Aanvraagformulier persfaciliteiten

Schrijvende pers kan alle openbare zittingen bijwonen. Om privacyredenen is het alleen toegestaan om opnameapparatuur mee te nemen wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Aanvragen voor het maken van beeld- of geluidopnamen kunnen worden ingediend bij de communicatieadviseur.

 

Laatste nieuws over de zaak Bart van U.  Laatste nieuws over de zaak Bart van U.

 

 

Rechtbank Rotterdam veroordeelt Bart van U. tot tbs met dwangverplegingRechtbank Rotterdam veroordeelt Bart van U. tot tbs met dwangverpleginghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Rechtbank-Rotterdam-veroordeelt-Bart-van-U.-tot-TBS-met-dwangverpleging.aspxRotterdam12-4-2016 22:00:00<p>De rechtbank acht bewezen dat Bart van U. opzettelijk zijn zus Loïs heeft doodgestoken. Ook is bewezen verklaard dat hij opzettelijk mevrouw Els Borst heeft doodgestoken. Verdachte heeft beide feiten bekend. In beide gevallen heeft hij volgens de rechtbank gehandeld in een plotselinge gemoedsopwelling. Er is daarom sprake van doodslag en niet van moord. Van U. wordt veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.</p>
Haagse hof veroordeelt Bart van U. tot gevangenisstraf en tbs voor 2 maal doodslagHaagse hof veroordeelt Bart van U. tot gevangenisstraf en tbs voor 2 maal doodslaghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Haagse-hof-veroordeelt-Bart-van-U-tot-gevangenisstraf-en-TBS-voor-2-maal-doodslag.aspxDen Haag15-3-2017 23:00:00Aan Bart van U. is 8 jaar gevangenisstraf opgelegd en een terbeschikkingstelling (TBS) met dwangverpleging voor het doden van mevrouw Borst en voor het doden van zijn oudste zus. <p>Aan Bart van U. is 8 jaar gevangenisstraf opgelegd en een terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging voor het doden van mevrouw Borst en voor het doden van zijn oudste zus. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vandaag bepaald. Het hof acht in beide gevallen doodslag bewezen. De misdrijven vonden plaats op 8 februari 2014 in Bilthoven respectievelijk 10 januari 2015 te Rotterdam. </p>