Laden...

Dood Nicole van den Hurk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Dood Nicole van den Hurk

Stand van zaken

Afbeelding toevoegen  

De dan 51-jarige Jos de G. is in 2018 in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor het verkrachten en doden van de 15-jarige Nicole van den Hurk uit Eindhoven in 1995.

Deze veroordeling kan in stand blijven. Dat adviseert advocaat-generaal Aben de Hoge Raad. De uitspraak in cassatie volgt op 23 juni 2020, is de planning.

Procedure

  1. Uitspraak rechtbank Genomen stap
  2. Uitspraak gerechtshof Genomen stap
  3. Cassatie Genomen stap

 

Agenda

DatumOmschrijving
23 juni 2020 (planning)Uitspraak Hoge Raad

Ontwikkelingen

DatumOmschrijvingMeer informatie
21 april 2020De veroordeling kan in stand blijven, adviseert advocaat-generaal Aben de Hoge Raad.
18 mei 2018Een 51-jarige man is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor het verkrachten en doden van de 15-jarige Nicole van den Hurk uit Eindhoven in 1995. In tegenstelling tot de rechtbank Oost-Brabant - die de man alleen voor verkrachting veroordeelde - vindt het hof wél wettig en overtuigend bewezen dat hij het meisje ook heeft gedood.
9 oktober 2018Het hof heeft beslist dat de verdachte in de zaak rond de dood van Nicole van den Hurk in voorlopige hechtenis moet blijven. De raadsman van de verdachte had gevraagd om opheffing daarvan, omdat de man binnenkort tweederde van de door de rechtbank opgelegde celstraf van 5 jaar heeft uitgezeten. Het hof wijst dit verzoek af. Het wetsartikel waar de raadsman zich op beroept, geldt alleen bij een onherroepelijke veroordeling, aldus het hof.
30 mei 2017Het hof wijst het verzoek van het OM af om deskundige dr. Alkemade tot deskundige te benoemen en een zogenoemd 'Bayesiaans' rapport te laten opstellen. De betrouwbaarheid van de methode van het Bayesiaans analyseren is volgens het hof naar de huidige stand van de wetenschap nog onzeker. Het hof zal op grond van het onderzoek ter terechtzitting en op grond van wat door partijen naar voren wordt gebracht zelfstandig een weging en waardering maken van het zich in het dossier bevindende bewijsmateriaal.
31 maart 2017In de zaak over de dood van Nicole van den Hurk in 1995 heeft het hof vandaag beslist over de verzoeken van de nabestaanden met betrekking tot hun spreekrecht. Ook heeft het hof beslist over de onderzoekswensen van de verdediging.
21 november 2016De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt een 49-jarige man tot 5 jaar cel voor de verkrachting van Nicole van den Hurk, een 15-jarig Eindhovens meisje in 1995. De rechtbank acht niet wettig en overtuigend bewezen dat de man het meisje ook heeft gedood, al wijzen de feiten en omstandigheden wel in zijn richting.

Meer nieuws over deze zaak - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Meer nieuws over deze zaak

 

 

Advies AG aan Hoge Raad: veroordeling wegens verkrachting en doden van Nicole van den Hurk in stand latenAdvies AG aan Hoge Raad: veroordeling wegens verkrachting en doden van Nicole van den Hurk in stand latenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Hoge-Raad-der-Nederlanden/Nieuws/Paginas/Advies-AG-aan-Hoge-Raad-veroordeling-wegens-verkrachting-en-doden-van-Nicole-van-den-Hurk-in-stand-laten.aspxDen Haag20-4-2020 22:00:00<p>De veroordeling van een man voor de verkrachting en het doden van de vijftienjarige Nicole van den Hurk uit Eindhoven in 1995, kan in stand blijven. Dat adviseert advocaat-generaal (AG) Aben de Hoge Raad in zijn conclusie van vandaag.<br><br></p>
12 jaar cel voor verkrachting en doden Nicole van den Hurk12 jaar cel voor verkrachting en doden Nicole van den Hurkhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/12-jaar-cel-voor-verkrachting-en-doden-Nicole-van-den-Hurk.aspx's-Hertogenbosch8-10-2018 22:00:00Een 51-jarige man is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor het verkrachten en doden van de 15-jarige Nicole van den Hurk uit Eindhoven in 1995.<p>Een 51-jarige man is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor het verkrachten en doden van de 15-jarige Nicole van den Hurk uit Eindhoven in 1995. In tegenstelling tot de <a href="https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOBR:2016:6438" target="_blank">rechtbank Oost-Brabant</a> - die de man alleen voor verkrachting veroordeelde - vindt het hof wél wettig en overtuigend bewezen dat hij het meisje ook heeft gedood.</p>
Verdachte in zaak Nicole van den Hurk blijft in voorlopige hechtenisVerdachte in zaak Nicole van den Hurk blijft in voorlopige hechtenishttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Verdachte-in-zaak-Nicole-van-den-Hurk-blijft-in-voorlopige-hechtenis.aspx's-Hertogenbosch17-5-2018 22:00:00<p>Het hof heeft vandaag beslist dat de verdachte in de zaak rond de dood van Nicole van den Hurk in voorlopige hechtenis moet blijven. De raadsman van de verdachte had gevraagd om opheffing daarvan, omdat de man binnenkort twee-derde van de door de rechtbank opgelegde celstraf van 5 jaar heeft uitgezeten. Het hof wijst dit verzoek af. Het wetsartikel waar de raadsman zich op beroept, geldt alleen bij een onherroepelijke veroordeling, aldus het hof. </p>