Laden...

Strafzaak Hendon (dood Peter R. de Vries)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Strafzaak Hendon (dood Peter R. de Vries)
Justitieel Complex Schiphol
 

In het strafrechtelijk onderzoek naar de opdrachtgever(s) van de schietpartij en andere betrokkenen (onderzoek Hendon) zijn 4 verdachten gearresteerd: Gerower M., Erickson O., Krystian M. en Konrad W.

De rechtbank besloot op 1 en 3 november 2022 dat de strafzaken Iraklia en Hendon, die beide handelen over de dood van Peter R. de Vries gelijktijdig zullen worden behandeld. 

Deze pagina is bijgewerkt tot en met 3 november 2022. Actuele informatie is te vinden op de pagina: Dood Peter R. de Vries.

Ontwikkelingen strafzaak Hendon (tot en met 3 november 2022)

DatumOmschrijvingMeer informatie
3 november 2022
De rechtbank Amsterdam heeft besloten het dossier Hendon te voegen bij de strafzaak Iraklia.

De pagina Dood Peter R. de Vries geeft actuele informatie over het vervolg.

1 november 2022
De rechtbank Amsterdam heeft besloten dat de zaken van de verdachten worden verwezen naar de zittingscombinatie van Iraklia, voor gelijktijdige behandeling en afdoening. Lees hier meer.
Beslissing:
ECLI:NL:RBAMS:2022:6230
13 oktober 2022
Eerste pro-formazitting. De verdachten blijven vastzitten, besloot de rechtbank na afloop.
Voorafgaand was er dit nieuwsbericht.
25 juli 2022
De raadkamer van de rechtbank Amsterdam bepaalt dat de man die op 4 juli in Spanje is aangehouden drie maanden in voorarrest blijft. 
12 juli 2022
De raadkamer van de rechtbank Amsterdam bepaalt dat de man die op 4 juli op Curaçao is aangehouden drie maanden in voorarrest blijft.


4 juli 2022
Het Openbaar Ministerie maakt bekend dat een 27-jarige man met de Poolse nationaliteit is aangehouden op verdenking van het aansturen van de uitvoerders van de moord op De Vries. Dezelfde dag worden op verzoek van de Nederlandse autoriteiten twee verdachten aangehouden op Curaçao en in Spanje.