Laden...

Nieuwsoverzicht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Nieuwsoverzicht

Rechter zet streep door boete voor hogeschool na ongeval circusartiest

 
's Hertogenbosch, 30 maart 2020

De stichting Fontys hoeft een boete van 27.000 euro voor een ongeval van een circusartiest in opleiding niet te betalen. Dat bepaalt de rechtbank Oost-Brabant vandaag. De stichting deed er voldoende aan om de studente te beschermen tegen een val. In november 2017 voerde een studente haar examenopdracht uit: een zogeheten banddoekact. Aan het eind van de opdracht viel ze naar beneden en raakte daarbij gewond aan haar knie, kaak en gebit.

> Lees verder

Gevangenisstraffen voor bedreiging met besmetting coronavirus

 
Arnhem, 01 april 2020

De politierechter veroordeelt een 46-jarige man uit Zutphen en een 32-jarige man uit Biddinghuizen voor onder meer het bedreigen van politieagenten om ze met het coronavirus te besmetten. De man uit Zutphen krijgt 8 weken celstraf en de man uit Biddinghuizen 12 weken cel waarvan 2 voorwaardelijk. De politierechter vindt het ronduit asociaal dat personen zich in deze crisistijd zo gedragen en dat moet volgens hem hard afgestraft worden.

> Lees verder

Meest gelezen berichten

 

 

 

Iedere week een overzicht van het rechtspraaknieuws? Abonneer op de nieuwsbrief.