Laden...

Veelgestelde vragen ontbinding geregistreerd partnerschap

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOnderwerpen > Ontbinding geregistreerd partnerschap > Veelgestelde vragen ontbinding geregistreerd partnerschap

Uw geregistreerd partnerschap beëindigen? Ga naar de rechter als u kinderen jonger dan 18 jaar heeft. Ook gaat u naar de rechter als u het niet eens bent over de beëindiging of over de regelingen die bij de beëindiging horen. In andere gevallen regelt u de ontbinding met een advocaat of notaris. 

Deze procedure valt onder het civiel recht. U bent verplicht om een advocaat in te schakelen.

Veelgestelde vragen ontbinding geregistreerd partnerschap

 Algemeen

>Alles uitklappen

Vraag en antwoord

Wat is het verschil tussen een gemeenschappelijk en een eenzijdig verzoek tot ontbinding geregistreerd partnerschap?

Bij een procedure Ontbinding geregistreerd partnerschap op gemeenschappelijk verzoek dienen u en uw (ex-)partner 1 verzoekschrift in. U bent het over alle afspraken eens. Een eenzijdig verzoek tot ontbinding geregistreerd partnerschap is een verzoek van 1 van beide partners aan de rechtbank om het geregistreerd partnerschap te beëindigen.

Wanneer heb ik een geregistreerd partnerschap in beperkte gemeenschap van goederen? 

Bent u na 1 januari 2018 als partners geregistreerd? Dan heeft u een geregistreerd partnerschap in beperkte gemeenschap van goederen. Behalve als u partnerschapsvoorwaarden opstelt. Partnerschapsvoorwaarden zijn hetzelfde als huwelijkse voorwaarden. Meer informatie over beperkte gemeenschap van goederen op de pagina echtscheiding.

Hebben mijn partner en ik allebei een advocaat nodig? 

Heeft of denkt u geen conflict te krijgen over de beëindiging en alle afspraken en regelingen die daaruit voortkomen? Dan kunt u samen 1 advocaat nemen.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.