Laden...

Checklist Boedelbeschrijving bewind en curatele

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderwerpen > Checklist Boedelbeschrijving bewind en curatele

Checklist Boedelbeschrijving

Het is handig om alle financiële gegevens bij de hand te hebben die u nodig heeft voor het maken van de boedelbeschrijving. Dit is een overzicht van de geldzaken van de betrokkene op het moment dat het bewind of de curatele start. Uiterlijk 4 maanden na uw benoeming tot bewindvoerder of curator moet u de boedelbeschrijving hebben ingediend.

Vink aan wat de betrokkene heeft. Dan ziet u welke financiële gegevens u moet verzamelen en misschien eerst moet opvragen bij een bedrijf of instelling.

Is de betrokkene in staat de boedelbeschrijving te beoordelen? Vraag hem deze te controleren en bij goedkeuring een handtekening te zetten. Is er een tweede bewindvoerder of curator, dan moet ook hij de boedelbeschrijving ondertekenen. Daarna kunt u de boedelbeschrijving indienen.

Klap alle onderdelen in

Inkomsten

Waardevolle roerende goederen

Uitgaven

Persoonsgebonden budget

Bank- en spaarrekeningen

Aandelen en obligaties

Verzekeringen met fiscale waarde

Onroerende goederen

Vorderingen

Schulden

Onverdeelde nalatenschap

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

Lees meer over contact via WhatsApp

  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact