Laden...

Checklist (Eind)rekening en verantwoording

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderwerpen > Checklist (Eind)rekening en verantwoording

Checklist (Eind)rekening en verantwoording

Het is handig om alle financiële gegevens bij de hand te hebben die gaan over de periode waarover u de rekening en verantwoording maakt.

Vink aan wat de betrokkene heeft. Dan ziet u welke financiële gegevens u moet verzamelen en misschien eerst moet opvragen bij een bedrijf of instelling.

Was de betrokkene in staat de boedelbeschrijving te beoordelen? Vraag hem dan ook de (eind)rekening en verantwoording te controleren en bij goedkeuring een handtekening te zetten. Is er een tweede bewindvoerder of curator? Dan moet ook hij de (eind)rekening en verantwoording ondertekenen. Daarna kunt u de (eind)rekening en verantwoording indienen​.

Is de betrokkene overleden? Vink ‘Overlijden van de betrokkene’ aan om te zien welke extra informatie u moet aanleveren bij de eindrekening en verantwoording.

Klap alle onderdelen in

Tweede bewindvoerder of curator

Bank- en spaarrekeningen

Inkomsten

Uitgaven

Persoonsgebonden budget

Aandelen en obligaties

Verzekeringen met fiscale waarde

Onroerende goederen

Waardevolle roerende goederen

Vorderingen

Interne overboekingen

Schulden

Onverdeelde nalatenschap

Overlijden van de betrokkene

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

Lees meer over contact via WhatsApp

  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact