Laden...

Rechtspraakpodcasts

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderwerpen > Rechtspraakpodcasts

De Staat van het Strafrecht – Bewijs is ook maar een mening?

 
staat-van-het-strafrechtx120.png 

In de 'Staat van het Strafrecht' bespreken strafrechter Jacco Janssen en wetgevingsadviseur en voormalig strafrechtadvocaat Margje van Weerden de actuele ontwikkelingen in het strafrecht. In deze aflevering gaat het over bewijs in het strafproces: hoe wordt dat verzameld en gewogen, en is er voldoende aandacht voor de verklaring van de verdachte? (16 juli 2021, duur: 00:26:29).

De podcast is te beluisteren op:

 

De Staat van het Strafrecht – Het slachtoffer in het strafproces: hoofdrol of bijrol?

 
staat-van-het-strafrechtx120.png 

In de 'Staat van het Strafrecht' bespreken strafrechter Jacco Janssen en wetgevingsadviseur en voormalig strafrechtadvocaat Margje van Weerden de actuele ontwikkelingen in het strafrecht. In deze aflevering staan de rol van het slachtoffer en het spreekrecht centraal. (27 mei 2021, duur: 00:29:30).

Besproken informatie en links:

De podcast is te beluisteren op:

 

 

De Staat van het Strafrecht – voorlopige hechtenis

 
staat-van-het-strafrechtx120.png 

In de 'Staat van het Strafrecht' bespreken strafrechter Jacco Janssen en wetgevingsadviseur en voormalig strafrechtadvocaat Margje van Weerden de actuele ontwikkelingen in het strafrecht. In deze aflevering staat de voorlopige hechtenis centraal. (22 april 2021, duur: 00:27:33).

De podcast is te beluisteren op:

Amazon (Amazon.com)Apple (Apple.com)Google (Google.com)Spotify (Spotify.com)

 

 

De Staat van het Strafrecht - straffen op maat

 
staat-van-het-strafrechtx120.png 

In de 'Staat van het Strafrecht' bespreken strafrechter Jacco Janssen en wetgevingsadviseur en voormalig strafrechtadvocaat Margje van Weerden de actuele ontwikkelingen in het strafrecht.

In deze aflevering staat de taakstraf centraal en hoe het taakstrafverbod de rechter belemmert maatwerk te leveren. (23 maart 2021, duur: 00:27:16)

Aangehaalde onderzoeken:

 

 

Podcasts 'Achter de toga' Week van de Rechtspraak 2020

Tijdens de Week van de Rechtspraak 2020 ging er elke dag een podcast live waarin journalist Roel Maalderink met rechters in gesprek gaan over thema’s en dilemma’s zoals vechtscheidingen, cybercrime, faillissementen en de rechtsstaat in Polen en Hongarije.