Laden...

Kosten verzoek wijziging voornaam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOnderwerpen > Wijzigen voornaam > Kosten verzoek wijziging voornaam

Wilt u uw voornaam wijzigen of die van uw kind? U kunt hiervoor een verzoek indienen bij de rechtbank. Dat moet een advocaat voor u doen. Wilt u een naamswijziging van een achternaam aanvragen? Daarvoor kunt u terecht bij Justis. De procedure bij de rechtbank valt onder het burgerlijk recht (civiel recht). U bent verplicht om een advocaat in te schakelen.

Kosten verzoek wijziging voornaam

Kosten procedure verzoek wijziging voornaam

Aan de procedure voornaamswijziging zijn kosten verbonden. U betaalt de kosten voor de behandeling van uw zaak door een rechter: de griffierechten. Daarnaast betaalt u de kosten voor een advocaat.

Uw advocaat betaalt de griffierechten en berekent dit aan u door.

 

Griffierechten

Griffierechten zijn kosten die u betaalt voor de behandeling van de zaak door de rechter. De hoogte van het griffierecht hangt onder meer af van de procedure en uw rol in de zaak. In dit geval gaat het om een zaak van onbepaalde waarde.

Overige kosten

Aan deze procedure kunnen meer kosten zijn verbonden. Bekijk met welke kosten u te maken kunt krijgen in een rechtszaak.

 

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum