Laden...

Centrale Raad van Beroep presenteert jaarverslag 2020

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Centrale Raad van Beroep presenteert jaarverslag 2020
Utrecht, 10 mei 2021

Vandaag presenteert de Centrale Raad van Beroep het jaarverslag van 2020 (pdf, 6,4 MB). Welke ontwikkelingen vonden het afgelopen jaar plaats? Welke uitspraken vielen op? Hoe bevalt het nieuwe collega's bij de Raad? En wat zijn de belangrijkste cijfers van 2020?

Creativiteit en veerkracht

2020 stond in het teken van het coronavirus. Deze pandemie bood de nodige uitdagingen en vroeg om aanpassings- en uithoudingsvermogen, flexibiliteit, creativiteit en veerkracht. Zittingen werden coronaveilig gehouden en thuiswerken werd het uitgangspunt. 

Kansen

2020 bood ook kansen om regie, zaaksgericht werken en afdoening op maat verder te brengen. Schikkingen en buiten zitting zaken afdoen werden verder beproefd. Online zittingen, veilig mailen en digitaal werken kwamen in een stroomversnelling.

De menselijke maat

Voor de Centrale Raad van Beroep staat van oudsher de menselijke maat centraal. Aan de hand van een eerlijk proces, in onbevangenheid, onafhankelijkheid en onpartijdigheid, bevorderen raadsheren een rechtvaardig, evenwichtig oordeel in aan de Raad voorgelegde zaken.

Stappen vooruit

In het afgelopen jaar is het ondanks alle coronaomstandigheden gelukt om stappen vooruit te zetten. Dit jaarverslag geeft daarin inzicht. De toewijding, sociale bewogenheid en onderlinge verbondenheid en het bewustzijn van onze rechtsstatelijke verantwoordelijkheid en maatschappelijke betekenis hebben bijgedragen aan de verbeterslagen. Daarmee gaan we in 2021 door.

Dit is een verkorte weergave van het voorwoord van de president Takvor Avedissian, lees het hele voorwoord in het jaarverslag (pdf, 6,4 MB).Uitspraken