Laden...

Coronacrisis: werkwijze van de Centrale Raad van Beroep na 28 april 2020

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Coronacrisis: werkwijze van de Centrale Raad van Beroep na 28 april 2020
Utrecht, 24 april 2020

De Centrale Raad van Beroep houdt tot 11 mei 2020 geen fysieke rechtszittingen. Alleen voor (heel) urgente zaken kan een uitzondering worden gemaakt. Deze maatregel gold al vanaf 17 maart tot en met dinsdag 28 april 2020. Deze periode wordt nu dus verlengd met twee weken tot 11  mei 2020.

Zittingen met partijen in de zittingszaal vanaf 11 mei beperkt mogelijk

Vanaf 11 mei zullen op beperkte schaal rechtszaken weer in fysieke aanwezigheid van procespartijen in de zittingszaal worden behandeld. Het gaat om zaken waarin de fysieke aanwezigheid van procespartijen onmisbaar wordt geacht. De Centrale Raad van Beroep zal stap voor stap het aantal en soorten zaken uitbreiden dat tijdens een fysieke zitting wordt behandeld.

Maatregelen

Om op een veilige manier meer zaken te kunnen behandelen neemt de Centrale Raad van Beroep verschillende maatregelen. Zo worden plexiglasschermen geplaatst in de zittingszalen, looproutes uitgezet en zorgen we voor een gecontroleerde ontvangst van partijen.
Daarnaast is landelijk afgesproken dat het mogelijk is om vanaf 11 mei tijdelijk ruimere openingstijden voor gerechtsgebouwen te hanteren. Als het nodig is kunnen vroeg in de ochtend of aan het begin van de avond zittingen gehouden worden. 

Zoveel mogelijk op afstand

Tegelijkertijd blijft het uitgangspunt om zoveel mogelijk rechtszaken via de huidige werkwijzen te behandelen, schriftelijk (zonder zitting), telefonisch of via een videoverbinding.  De hiervoor benodigde technische voorzieningen, inclusief ondersteuning, zullen worden uitgebreid. Het is nog steeds belangrijk om reizen en contact zoveel mogelijk te beperken. De Centrale Raad van Beroep  blijft gesloten voor publiek.

Uitspraken