Laden...

Drie oud-rechters vertellen in podcastspecial over de wereld achter een uitspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Drie oud-rechters vertellen in podcastspecial over de wereld achter een uitspraak
Utrecht, 23 september 2021

Speciaal voor de Week van de Rechtspraak verschijnt vandaag een extra aflevering van de podcast Uitspraak Centraal waarin drie oud-rechters van de Centrale Raad van Beroep een kijkje geven in de wereld die schuilgaat achter een uitspraak.

Drie oud-rechters

In deze speciale aflevering gaat Willem-Jan van Brussel in gesprek met drie oud-rechters, Milou van der Kade, Rob Bakker en Marijke Bruning. Ze zijn recent met pensioen gegaan en hebben alle drie lang als rechter gewerkt.  Ze vertellen hoe ze hun werk hebben beleefd en geven een kijkje in de wereld die achter een uitspraak schuilgaat. Hoe komt een uitspraak tot stand? Twijfelen rechters wel eens over een uitspraak? Wat vonden ze mooi aan hun werk en wat vonden ze lastig? En hadden zij, terugkijkend, genoeg oog voor de menselijke maat?

Waar vind je de podcast?

Uitspraak Centraal verschijnt, los van specials, iedere twee maanden. De podcast is te vinden op de reguliere podcastkanalen, onder andere op Spotify en Apple Podcasts. Ook kan je de aflevering luisteren via de podcastwebsite.

Uitspraken