Laden...

Een nieuwe podcastaflevering van Uitspraak Centraal over maatwerk in de Participatiewet

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Een nieuwe podcastaflevering van Uitspraak Centraal over maatwerk in de Participatiewet
Utrecht, 03 november 2022

De tiende aflevering van de podcast Uitspraak Centraal gaat over maatwerk in de Participatiewet aan de hand van een uitspraak van 27 september 2022. In de uitspraak oordeelde de Centrale Raad van Beroep (CRvB) dat een Arnhems echtpaar extra bijstand moest krijgen van de gemeente ter compensatie van het niet-ontvangen van het maximale toeslagenbedrag.

Raadsheer Willem-Jan van Brussel gaat in gesprek met raadsheer Karen Jacobs over deze uitspraak. Wat was er in deze zaak precies aan de hand? Waarom kreeg het echtpaar niet genoeg toeslagen voor een inkomen op het bestaansminimum? En waarom kiest de CRvB in deze zaak voor maatwerk? 

Waar vind je de podcast?

Uitspraak Centraal is te vinden op alle reguliere podcastkanalen. Daarnaast vind je de podcast op rechtspraak.nl.  Maar je kan de aflevering ook hier luisteren: 

Benieuwd naar andere Rechtspraakpodcasts? Luister die hier: Podcasts van de Rechtspraak

Uitspraken