Laden...

Fysieke zittingen blijven doorgaan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Fysieke zittingen blijven doorgaan
Utrecht, 30 september 2020

De nieuwe coronamaatregelen die maandagavond 28 september door het kabinet zijn aangekondigd hebben voorlopig geen directe invloed op de werkwijze van de Centrale Raad van Beroep (CRvB). Dat betekent dat alle fysieke zittingen doorgaan. Naast de fysieke zittingen behandelt de CRvB ook nog steeds rechtszaken via alternatieve werkwijzen, te weten: schriftelijk (zonder zitting), telefonisch of via een videoverbinding.

Thuis blijven bij klachten

Natuurlijk geldt nog steeds: ook al bent u opgeroepen, kom niet naar het gerechtsgebouw als u of een van uw huisgenoten verkoudheidsklachten heeft. Neem in dat geval eerst telefonisch contact op met de administratie van de Centrale Raad van Beroep via telefoonnummer: 088 – 3621 111. U kunt dan ook vermelden dat u online aan de zitting wilt deelnemen via het programma Skype voor bedrijven of telefonisch. Dat kan zelfs nog op de dag van de zitting.

Pers en publiek

De werkwijze voor de aanwezigheid van pers en publiek blijft hetzelfde. Afhankelijk van wat verantwoord is wordt dus per zittingszaal bekeken hoeveel journalisten en belangstellenden de zitting kunnen bijwonen. Let op: het aantal plekken is beperkt.

Journalisten kunnen zich, zoals gebruikelijk, aanmelden via team communicatie.

Alle overige bezoekers, dus ook familieleden of vrienden van partijen, moeten zich aanmelden via een e-mail aan crvb@rechtspraak.nl. Toegang tot het gerechtsgebouw is alleen mogelijk door het tonen van een e-mailbevestiging van de aanmelding en een identificatiebewijs.

Uitspraken