Gerechtsgebouw Utrecht deelnemer aan Open Monumentendag 2018

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Gerechtsgebouw Utrecht deelnemer aan Open Monumentendag 2018
Utrecht, 23 augustus 2018

Utrecht in Europa en Europa in Utrecht! Dat is het thema voor Open Monumentendag 2018.  De Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 september. In Utrecht worden zo'n zeventig monumenten opengesteld. Ook de rechtbank Midden-Nederland en de Centrale Raad van Beroep doen mee: het monumentale deel van het gebouw gaat open. 

Activiteiten

Tijdens de Open Monumentendag is één van de twee oude panden van het gerechtsgebouw te bezoeken: het Van Lokhorstgebouw uit 1893, oorspronkelijk gebouwd als hygiënisch laboratorium voor de Universiteit Utrecht.

Bezoekers kunnen het gebouw op eigen gelegenheid bezichtigen. Er is een flyer beschikbaar met wetenswaardigheden. Ook zijn medewerkers van de rechtbank en de Centrale Raad van Beroep aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over het huidige gebruik van het gebouw.

Om 13.00 uur staat de lezing ‘Naar de stadsrand’ over de uitbreiding van de universiteit aan de stadsrand, door architectuurhistoricus Bettina van Santen, op het programma. Deze vindt plaats in de Kortgedingzaal. Er is ruimte voor een beperkt aantal geïnteresseerden. Reserveren is helaas niet mogelijk.

Praktische informatie

Wanneer:  Zaterdag 8 september van 10.00 tot 17.00 uur
Waar:       Vrouwe Justitiaplein 1, Utrecht

Meer weten?

Het complete programma is te vinden op de website: www.openmonumentendagutrecht.nl, of neem een kijkje op Facebook (https://www.facebook.com/OMDUtrecht/), twitter (@omd_utrecht) of instagram (@openmonumentendagutrecht).

Uitspraken

Meest gelezen berichten