Laden...

Geslaagd symposium t.g.v. 120 jaar Centrale Raad van Beroep

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Geslaagd symposium t.g.v. 120 jaar Centrale Raad van Beroep
Utrecht, 02 november 2023

Dit jaar bestaat de Centrale Raad van Beroep (CRvB) 120 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseerde de CRvB op woensdag 1 november een symposium met als motto 'de Centrale Raad van Beroep, al 120 jaar en nu relevanter dan ooit'. Een van de sprekers was demissionair minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen Carola Schouten. 

Het symposium begon met een inleiding (pdf, 203,9 KB) van Takvor Avedissian, president van de CRvB. Hij ging onder andere in op het belang van de menselijke maat in onze rechtspraak en hoe die kan bijdragen aan het publieke vertrouwen in Rechtspraak en overheid. Ook in de toespraak van Carola Schouten stond dit thema centraal. Zo gaf zij aan dat mensen er recht op hebben dat de wetgevende, de uitvoerende en de rechtsprekende macht met elkaar samenwerken en naar elkaar luisteren. Verder benoemde zij het belang van wetgeving die uitgaat van vertrouwen in mensen.

Na de bijdrage van de minister stonden ook nog een rondetafelgesprek en een plenaire discussie op het programma. En aan het eind van het officiële deel droeg de Utrechtse stadsdichter Hanneke van Eijken een gedicht (pdf, 73,6 KB) voor dat zij speciaal voor de gelegenheid had gemaakt.

Met het symposium wilde de CRvB inzicht geven in de werkwijze van de Raad, de rol van de Raad als eindrechter in de trias duidelijk maken en bijdragen aan het maatschappelijke debat over (instandhouding en versterking van) de democratische rechtsstaat.

Het hele symposium is te bekijken via Symposium ter ere van 120 jaar Centrale Raad van Beroep 01-11-2013 (rechtspraak.nl)

Uitspraken