Laden...

Livestream uitspraak in zaak van gemeente Wijdemeren over terugvorderen bijstand vanwege boodschappen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Livestream uitspraak in zaak van gemeente Wijdemeren over terugvorderen bijstand vanwege boodschappen
Utrecht, 18 augustus 2021

De Centrale Raad van Beroep doet op maandag 23 augustus aanstaande om 10.00 uur uitspraak in de zaak van de gemeente Wijdemeren over het terugvorderen van bijstand. De uitspraak is via een livestream te volgen.

De zaak

De gemeente Wijdemeren had een bedrag van ruim € 7.000,- van een inwoonster teruggevorderd, omdat zij structureel boodschappen van haar moeder kreeg en dit niet had gemeld. De rechtbank Midden-Nederland stelde de gemeente in het gelijk. De inwoonster ging tegen deze uitspraak in hoger beroep. 

Livestream

De uitspraak van de Centrale Raad van Beroep wordt live uitgezonden via internet en is te volgen via deze link: https://streams.nfgd.nl/uitspraak-inzake-terugvorderen-bijstand-vanwege-boodschappen

Het is niet toegestaan om zonder toestemming eigen opnamen te maken van de livestream of de beelden te kopiëren, op te slaan of te bewerken. Een verzoek tot toestemming kan schriftelijk gedaan worden bij de afdeling communicatie van de Centrale Raad van Beroep, via mailadres communicatie.crvb@rechtspraak.nl.

Informatie voor de media

Door de coronamaatregelen is de ruimte in de zittingszaal beperkt. Voor het maken van audiovisuele opnames gelden daarom poolregelingen. Een poolregeling betekent dat een medium toestemming krijgt om in de zittingszaal opnames te maken. Voor het gebruik hiervan maken de overige media afspraken met dat medium.

Er kan een beperkt aantal journalisten plaatsnemen in de (video)zaal. Wij raden journalisten aan de zittingen te volgen via de livestream.

Journalisten die toch aanwezig willen zijn kunnen zich tot uiterlijk a.s. vrijdag 20 augustus 10:00 uur aanmelden bij de afdeling communicatie van de Centrale Raad van Beroep. Een plek in de zittingszaal kan niet worden gegarandeerd.

Informatie voor publiek

Overige belangstellenden kunnen de zaak volgen via de livestream.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling communicatie, telefoonnummer: 088 361 14 238, of stuur een e-mail: communicatie.crvb@rechtspraak.nl.