Laden...

Nieuwe podcastaflevering Uitspraak Centraal: van A naar B met de Wmo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Nieuwe podcastaflevering Uitspraak Centraal: van A naar B met de Wmo
Utrecht, 28 februari 2023

In Uitspraak Centraal bespreken we dit keer niet één, maar twee uitspraken. Beide uitspraken gaan over de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, kort gezegd de Wmo. Meer dan een miljoen Nederlanders maken gebruik van een voorziening op grond van de Wmo. Iedereen kent in zijn directe omgeving dus wel iemand met een Wmo-voorziening. In deze twee uitspraken staan vervoersvoorzieningen in de Wmo centraal. Bij vervoersvoorzieningen gaat het onder andere om rolstoelen, scootmobiels, aangepaste auto's en aanvullend openbaar vervoer. Raadsheer Willem-Jan van Brussel gaat in gesprek met senior gerechtsauditeur Sandra van Beek over de Wmo, vervoersvoorzieningen en twee zaken die uit het leven zijn gegrepen. 

Van A naar B

Allebei de uitspraken gaan dus over hoe mensen met een Wmo-voorziening van A naar B komen. In de ene zaak gaat het over een vrouw die een bepaald persoonsgebonden budget krijgt voor een scootmobiel, maar zelf een duurdere scootmobiel aanschaft (ECLI:NL:CRVB:2022:2783). En de andere zaak gaat over een man die niet tevreden is over het aanvullend openbaar vervoer (AOV) waar hij gebruik van kan maken. Hij vraagt daarom aan de gemeente om een aangepaste auto (ECLI:NL:CRVB:2022:2605). Krijgt de vrouw meer geld voor haar scootmobiel en de man een aangepaste auto? Je hoort het in aflevering elf van Uitspraak Centraal.

Waar vind je de podcast?

Uitspraak Centraal is te vinden op alle reguliere podcastkanalen. En ook hierpodcasts van de RechtspraakMaar je kunt de aflevering ook hier luisteren:

Benieuwd naar andere Rechtspraakpodcasts? Luister die hier: Podcasts van de Rechtspraak

Uitspraken