Laden...

Podcast Uitspraak Centraal over uniforme maatregelen in de Participatiewet

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Podcast Uitspraak Centraal over uniforme maatregelen in de Participatiewet
Utrecht, 09 mei 2022

In de podcast Uitspraak Centraal draait het dit keer om uniforme maatregelen in de Participatiewet. De Centrale Raad van Beroep behandelt veel zaken over deze maatregelen. Wat zijn dit voor maatregelen? Welk doel hebben de maatregelen? En hoe worden ze ingezet door gemeenten? Interviewer Willem-Jan van Brussel gaat in gesprek met raadsheer Karen Jacobs om antwoord te krijgen op deze vragen.

Kaasfabriek en kwekerij

Daarnaast bespreken ze twee bijstandszaken waarin maatregelen worden opgelegd door gemeenten. In de ene zaak mocht een bijstandsgerechtigde in een kaasfabriek in Gouda aan de slag (CRVB:2022:696) en in de andere zaak krijgt een bijstandsgerechtigde werk aangeboden van de gemeente Waddinxveen in een kwekerij (CRVB:2022:268). Uiteindelijk krijgen beide bijstandsgerechtigden een maatregel opgelegd. Maar waarom en was het wel terecht dat de gemeenten maatregelen oplegden?

Waar vind je de podcast?

Uitspraak Centraal verschijnt iedere twee maanden. De podcast is te vinden op alle reguliere podcastkanalen. Daarnaast vind je de podcast op rechtspraak.nl en via de podcastwebsite.  Maar je kan de aflevering natuurlijk ook direct hier luisteren:

Benieuwd naar andere Rechtspraakpodcasts? Luister die hier: Podcasts van de Rechtspraak

Uitspraken