Laden...

Een nieuwe aflevering van Uitspraak Centraal over Wmo-begeleiding en jeugdhulp

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Een nieuwe aflevering van Uitspraak Centraal over Wmo-begeleiding en jeugdhulp
Utrecht, 19 augustus 2021

In aflevering drie van Uitspraak Centraal worden twee uitspraken besproken die samenhangen met twee actuele onderwerpen: Wmo-begeleiding en jeugdhulp. Willem-Jan van Brussel, raadsheer bij de Centrale Raad van Beroep, ontvangt gerechtsauditeur Sandra van Beek die over de uitspraken komt vertellen. 

Wmo-begeleiding en jeugdhulp

De aanleiding voor deze podcast is een artikel in het Nederlands Juristenblad over resultaatgericht indiceren in de Wmo en een inkomenstoets in de Jeugdwet. Twee uitspraken die goed bij deze onderwerpen aansluiten worden besproken.

De eerste uitspraak gaat over resultaatgericht verstrekken in de Wmo 2015 (ECLI:NL:CRVB:2021:1381) en de tweede uitspraak gaat over financiële draagkracht in de Jeugdwet (ECLI:CRVB:2021:1327). Twee belangrijke vragen die in de rechtspraktijk leven komen aan de orde. Hoe zit het eigenlijk met het verstrekken naar resultaatgebieden in de Wmo 2015? Is financiële draagkracht van de ouders van belang voor het verstrekken van jeugdhulp?

Waar vind je de podcast?

Uitspraak Centraal verschijnt iedere twee maanden. De podcast is te vinden op de reguliere podcastkanalen. Ook kan je de aflevering luisteren via de podcastwebsite of luister hem hier direct: