Laden...

Uitspraak Centraal over de eerste NOW-zaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Uitspraak Centraal over de eerste NOW-zaken
Utrecht, 28 oktober 2021

De nieuwe aflevering van de podcast Uitspraak Centraal gaat over de eerste NOW-zaken die de Centrale Raad van Beroep heeft behandeld. Willem-Jan van Brussel maakt samen met senior gerechtsauditeur Ad van Bommel een korte tussenstand op van de eerste uitspraken.

NOW

NOW staat voor Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid. Deze maatregel is in 2020 in minder dan een maand gemaakt om werkgevers tegemoet te komen die door de coronacrisis omzet verloren. Met deze tegemoetkoming kunnen werkgevers hun werknemers in dienst houden en het loon doorbetalen. Daarmee blijft werkgelegenheid behouden en worden de werknemers niet afhankelijk van een uitkering.

De eerste NOW-zaken over de subsidieverlening druppelen nu langzaam binnen bij de CRvB. Wat houdt de regeling in? Hoe heeft de CRvB zich voorbereid op deze zaken? En wat heeft de CRvB in de eerste drie uitspraken geoordeeld? De volgende uitspraken worden besproken: ECLI:NL:CRVB:2021:87, ECLI:NL:CRVB:2021:2392 en ECLI:NL:CRVB:2021:2393.

Waar vind je de podcast?

Uitspraak Centraal verschijnt iedere twee maanden. De podcast is te vinden op de reguliere podcastkanalen. Ook kan je de aflevering luisteren via de podcastwebsite (app.springcast.fm) of luister hem hier direct:

Benieuwd naar andere Rechtspraakpodcasts? Luister die hier: Podcasts van de Rechtspraak

 

Uitspraken