Laden...

Vacature: klankbordgroep Centrale Raad van Beroep

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Vacature: klankbordgroep Centrale Raad van Beroep
Utrecht, 17 mei 2024

In het huidige tijdsgewricht en maatschappelijk klimaat van onzekerheden en polarisatie is het van belang om zoveel mogelijk verbinding te zoeken en open te staan voor nieuwe inzichten en ideeën en gesprekken. Om dit te bevorderen kent de Centrale Raad van Beroep sinds 2019 een klankbordgroep. Momenteel zijn wij op zoek naar twee nieuwe leden. De rol van de klankbordgroep is die van een sparringpartner, denktank en dwarsdenker voor het Bestuur.

De Centrale Raad van Beroep (CRvB) is de hoogste bestuursrechter in het sociale zekerheidsrecht het ambtenarenrecht en delen van het pensioenrecht. De CRvB is eindrechter op een groot aantal maatschappelijk relevante rechtsgebieden. Bij de CRvB werken ongeveer 55 raadsheren en ruim 200 juridische, administratieve en bedrijfsvoering ondersteuners.

De missie van de CRvB is: goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak, toegankelijk voor burgers en bestuursorganen.

De klankbordgroep houdt het Bestuur gevraagd en ongevraagd een spiegel voor vanuit een externe invalshoek en zijn onderscheiden expertises. Het Bestuur is en blijft verantwoordelijk voor wat het met de informele, vertrouwelijke adviezen doet. De klankbordgroep treedt niet naar buiten als orgaan van de CRvB. De instelling, samenstelling en doelstelling van de klankbordgroep worden wel kenbaar gemaakt (onder meer op de Rechtspraaksite van de CRvB). Thema's waarover gesproken wordt zijn bijvoorbeeld digitalisering, AI en innovatie, maar ook governance en leiderschap en de vraag hoe je medewerkers, rechtzoekenden en professionele partijen kunt meenemen in veranderingen. De diversiteit van de leden van de klankbordgroep maakt dat er op veel terreinen kennis en (maatschappelijke) ervaring is, en dit maakt het meteen ook een verrijking voor de leden zelf.

Deelname aan de klankbordgroep is onbezoldigd. Qua tijdsbesteding geldt dat de klankbordgroep circa drie keer per jaar een tweetal uur samenkomt. Reiskosten worden uiteraard vergoed. Een bijeenkomst vergt circa een tot twee uur voorbereiding.

Vacature

Het bestuur benoemt leden van de klankbordgroep voor vier jaar met een herbenoemingsmogelijkheid. De klankbordgroep kent maximaal zeven leden. Thans bestaat de klankbordgroep uit vijf leden, van wie er het komende jaar twee zullen vertrekken. 

Welk profiel we hierin zoeken

Diversiteit speelt een grote rol, zowel om een inclusief werkklimaat te bevorderen als ook omdat dit bijdraagt bij het van verschillende kanten bekijken en benaderen van interne en externe vraagstukken. Een zo breed mogelijke samenstelling van de klankbordgroep is daarmee wenselijk.

De huidige leden van de klankbordgroep komen vooral uit de publieke sector. Voor deze beide vacatures zoeken we naar leden met een achtergrond uit de private sector. Dat kan heel breed zijn, van ondernemer in het MKB, tot IT-consultant bij een grote corporate onderneming of kunstenaar. Specifiek zijn we op zoek naar iemand met kennis van en ervaring in IT en AI, communicatie (sociale media) of Human Resources.

Het is belangrijk dat je conceptueel en out of the box kunt denken, creatief bent, beschikt over een helikopter view en je je snel en makkelijk kunt verplaatsen in een andere situatie of omgeving.

We hopen natuurlijk ook dat je het nodige op sprankelende wijze inbrengt vanuit een (voor ons) vernieuwende invalshoek of ervaring. Tot slot ben je maatschappelijk betrokken en heb je affiniteit met de Rechtspraak.

Meer weten of solliciteren?

Spreekt het je aan om zo nu en dan uit jouw eigen netwerk, expertise en veilige omgeving te stappen en ben je geïnteresseerd in de Rechtspraakorganisatie en de uitdagingen die hier liggen? Wil je je expertise en ervaring omzetten in advies, anderen inspireren maar ook geïnspireerd worden? Stuur dan je motivatiebrief en CV (of up to date LinkedIn-profiel) naar secretariaat.crvb@rechtspraak.nl.

De gesprekken vinden plaats medio juni. We horen graag uiterlijk 7 juni 2024 van je!

Uitspraken