Laden...

Woonkostentoeslag terecht beëindigd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCentrale Raad van Beroep > Nieuws > Woonkostentoeslag terecht beëindigd
Utrecht, 03 november 2020

De Centrale Raad van Beroep oordeelt in de uitspraak van 27 oktober 2020 dat het college het verzoek om een woonkostentoeslag nog langer dan de in het beleid vermelde en al verstreken termijn voort te zetten, heeft mogen weigeren.

Het college vindt dat betrokkene zich onvoldoende heeft ingespannen om goedkopere woonruimte te vinden. Betrokkene heeft niet voldoende onderbouwd dat hij een woningaanbod voor een serviceflat niet kon accepteren omdat hij een verhoogd risico heeft bij een besmetting met het Covid-19-virus. Dat recent enkele bewoners van de serviceflat aan het Covid-19-virus zouden zijn overleden, heeft hij ook niet onderbouwd.

Dit is een nieuwsbericht op basis van de genoemde uitspraak van de Centrale Raad van Beroep. Bij verschil tussen dit nieuwsbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Uitspraken