Laden...

Van der Valk krijgt geen extra coronasteun

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Van der Valk krijgt geen extra coronasteun
Den Haag, 14 november 2023

Een groot aantal hotel-restaurants en ondersteunende bedrijven van Van der Valk vindt dat zij coronasteun hadden moeten krijgen als afzonderlijke MKB-onderneming. De minister vindt dat de afzonderlijke bedrijven geen aparte MKB-ondernemingen zijn, maar dat ze samen meerdere grote ondernemingen vormen. De coronasteunregeling voor grote ondernemingen geeft Van der Valk recht op minder steun dan wanneer ze coronasteun hadden gekregen als aparte MKB-ondernemingen.  

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelt dat Van der Valk ondernemingen niet in aanmerking komen voor de TVL/SVL-subsidies die aan MKB-ondernemingen wordt gegeven. Van der Valk voldoet niet aan de definitie van een MKB-onderneming. Van der Valk heeft daarom geen recht op meer coronasteun.

In een tweede uitspraak van Van der Valk is vastgesteld dat voor de hoogte van de TVL een Europees maximum geldt. Dat mag niet worden overschreden, want dan is sprake van ongeoorloofde staatssteun.

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 06 22812976 of 088 362 3910.

Uitspraken