College van Beroep voor het bedrijfsleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > College van Beroep voor het bedrijfsleven

Bezoekadres

Bezoekadres
Prins Clauslaan 60
2595 AJ 's-Gravenhage
> Routebeschrijving

Telefoonnummer
088 - 362 3910

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

Over het College van Beroep

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaal-economisch bestuursrecht. Dat betekent dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven actief is op gebieden waar iedere inwoner van Nederland mee in aanraking komt.

In veel gevallen oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven als eerste en hoogste bestuursrechter, in een aantal gevallen oordeelt het College in hoger beroep.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur zittingen plaats in het Paleis van Justitie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Dit betekent dat u plaats kunt nemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

 

Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven  Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

 

Erkenning FresQ terecht ingetrokken24-4-2017 22:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) laat de intrekking van de erkenning als producentenorganisatie voor groenten- en fruittelers, FresQ, in stand. Dat blijkt uit de uitspaak die deze rechter vandaag deed. De erkenning is nodig voor het ontvangen van Europese steun op grond van de gemeenschappelijke marktordening (GMO). De Europese Commissie weigerde eerder al ruim 22 miljoen euro door FresQ gemaakte kosten te betalen en de Nederlandse staat kwam daartegen tevergeefs op bij de Europese rechter (Nederland/Commissie, C-610/13 P, ECLI:EU:C:2014:2349).</p>
DNB boetes herroepen11-4-2017 22:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bevestigt vandaag de uitspraak van de rechtbank Rotterdam, die DNB-boetes van 135.000 euro en 15.000 euro had herroepen. <br>DNB legde deze boetes op aan een concernfinancieringsmaatschappij, haar indirect bestuurder en medeaandeelhouder wegens overtreding van het bankverbod.</p>
Verbod op houden herten vernietigd27-3-2017 22:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) schrapt het verbod op het houden van enkele hertensoorten (muntjak en mazama). De staatssecretaris van Economische Zaken (staatssecretaris) stelde dat verbod in op advies van de Positieflijst Advies Commissie (PAC). </p>