College van Beroep voor het bedrijfsleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > College van Beroep voor het bedrijfsleven
Uitsnede gebouw College van Beroep voor het bedrijfsleven

Bezoekadres

Bezoekadres
Prins Clauslaan 60
2595 AJ 's-Gravenhage
> Routebeschrijving

Telefoonnummer
088 - 362 3910

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

Over het College van Beroep

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaal-economisch bestuursrecht. Dat betekent dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven actief is op gebieden waar iedere inwoner van Nederland mee in aanraking komt.

In veel gevallen oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven als eerste en hoogste bestuursrechter, in een aantal gevallen oordeelt het College in hoger beroep.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur zittingen plaats in het Paleis van Justitie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Dit betekent dat u plaats kunt nemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

 

Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven  Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

 

Doorverwijzing naar grote kamer CBb23-1-2017 23:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een zaak verwezen naar de grote kamer. Advocaat-Generaal Keus is gevraagd een conclusie te nemen. Dit hoger beroep gaat om een boete wegens overtreding van de Meststoffenwet en draait met name om de vraag of de staatssecretaris zijn bevoegdheid tot boeteoplegging heeft verspeeld door geen melding te maken van de overtreding aan de officier van justitie. Ook speelt of een dergelijke omissie achteraf valt te herstellen. </p>
Kalveren mochten worden gedood18-1-2017 23:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelt vandaag dat de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit (NVWA) terecht besloot enkele honderden vleeskalveren uit de handel te nemen. De NVWA trof deze maatregel nadat in de urine van een aantal kalveren sporen van het verboden geneesmiddel furazolidon waren aangetroffen. </p>
Lagere boete voor Friese thuiszorgonderneming10-1-2017 23:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft vandaag in het hoger beroep de boete verlaagd die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) had opgelegd aan een Friese thuiszorgonderneming wegens overtreding van de Mededingingswet.</p>