College van Beroep voor het bedrijfsleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > College van Beroep voor het bedrijfsleven

Bezoekadres

Bezoekadres
Prins Clauslaan 60
2595 AJ 's-Gravenhage


Telefoonnummer

088 - 362 3910

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie

Bezoekinformatie

Over het College van Beroep

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaal-economisch bestuursrecht. Dat betekent dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven actief is op gebieden waar iedere inwoner van Nederland mee in aanraking komt.

In veel gevallen oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven als eerste en hoogste bestuursrechter, in een aantal gevallen oordeelt het College in hoger beroep.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur zittingen plaats in het Paleis van Justitie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Dit betekent dat u plaats kunt nemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

 

Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven  Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

 

CBb en rechtbank Rotterdam verdiepen zich in de blockchain en PSD222-5-2018 22:00:00<p>Wie na de recente berichtgeving over digitalisering van de rechtspraak het idee heeft gekregen dat rechters niet warm lopen voor de laatste ontwikkelingen in de digitale wereld heeft het toch echt mis. De opkomst en het getoonde enthousiasme bij het op donderdag 19 april jl. door het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) en de rechtbank Rotterdam (rechtbank) georganiseerde seminar Blockchain in the picture bewijzen het tegendeel.</p>
Conclusie raadsheer advocaat-generaal21-5-2018 22:00:00<p>Raadsheer advocaat-generaal Wattel heeft een conclusie genomen in drie bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) aanhangige hoger beroepszaken.</p>
CBb gastheer panelgesprek hoogste Europese rechtscolleges 16-5-2018 22:00:00<p>Na de Raad van State (2016) en de Hoge Raad (2017) is het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) dit jaar gastheer van een panelgesprek waarin de Nederlandse rechters in het Hof van Justitie van de Europese Unie en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens de jaarverslagen van hun colleges over 2017 presenteren aan de Nederlandse rechtspraakgemeenschap. </p>