College van Beroep voor het bedrijfsleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > College van Beroep voor het bedrijfsleven

Bezoekadres

Bezoekadres
Prins Clauslaan 60
2595 AJ 's-Gravenhage


Telefoonnummer

088 - 362 3910

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie

Bezoekinformatie

Over het College van Beroep

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaal-economisch bestuursrecht. Dat betekent dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven actief is op gebieden waar iedere inwoner van Nederland mee in aanraking komt.

In veel gevallen oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven als eerste en hoogste bestuursrechter, in een aantal gevallen oordeelt het College in hoger beroep.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur zittingen plaats in het Paleis van Justitie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Dit betekent dat u plaats kunt nemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

 

Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven  Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

 

College van Beroep voor het bedrijfsleven vraagt conclusie over boetestelsel Meststoffenwet7-3-2018 23:00:00<p>De president van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft aan raadsheer advocaat-generaal prof. mr. dr. P.J. Wattel gevraagd om een conclusie te nemen in drie bij het CBb aanhangige hoger beroepszaken. In die zaken zijn boetes opgelegd wegens overtreding van de Meststoffenwet. </p>
Glasvezelconcentratie mag doorgaan13-2-2018 23:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) verwerpt vandaag het hoger beroep van Vodafone over de concentratie waarbij KPN uitsluitende zeggenschap krijgt over Reggefiber. </p>
College van Beroep voor het bedrijfsleven start landbouwproject31-1-2018 23:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is van gestart gegaan met het landbouwproject. In 2018 zullen in dit project 500 landbouwzaken worden afgedaan. In het project krijgt het CBb bijstand van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (de Afdeling) en enkele andere gerechten.</p>