College van Beroep voor het bedrijfsleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > College van Beroep voor het bedrijfsleven

Bezoekadres

Bezoekadres
Prins Clauslaan 60
2595 AJ 's-Gravenhage


Telefoonnummer

088 - 362 3910

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie

Bezoekinformatie

Over het College van Beroep

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaal-economisch bestuursrecht. Dat betekent dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven actief is op gebieden waar iedere inwoner van Nederland mee in aanraking komt.

In veel gevallen oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven als eerste en hoogste bestuursrechter, in een aantal gevallen oordeelt het College in hoger beroep.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur zittingen plaats in het Paleis van Justitie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Dit betekent dat u plaats kunt nemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

 

Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven  Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

 

Cover pricing terecht beboet11-10-2017 22:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) doet vandaag uitspraak op het hoger beroep van twee Rotterdamse slopersbedrijven. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) beboette deze bedrijven wegens “cover pricing” (prijslenen). </p>
AFM voldoende onpartijdig11-10-2017 22:00:00<p>Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelt vandaag dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voldoende onpartijdig heeft beslist in twee boetezaken.</p>
Europese landbouwsubsidie 8-10-2017 22:00:00<p>Het Europese recht stelt aan toewijzing van landbouwsubsidie vanaf 2015 de eis dat de landbouwer voor 2013 (al) recht had op landbouw-<br>subsidie. Volgens het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) mag het Europese recht deze voorwaarde stellen. <br>De appellanten voldeden niet aan deze subsidievoorwaarde. Overmacht of uitzonderlijke omstandigheden doen zich in hun geval niet voor en zij hebben geen recht op landbouwsubsidie.</p>