College van Beroep voor het bedrijfsleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > College van Beroep voor het bedrijfsleven
Uitsnede gebouw College van Beroep voor het bedrijfsleven

Bezoekadres

Bezoekadres
Prins Clauslaan 60
2595 AJ 's-Gravenhage
> Routebeschrijving

Telefoonnummer
088 - 362 3910

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

Over het College van Beroep

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaal-economisch bestuursrecht. Dat betekent dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven actief is op gebieden waar iedere inwoner van Nederland mee in aanraking komt.

In veel gevallen oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven als eerste en hoogste bestuursrechter, in een aantal gevallen oordeelt het College in hoger beroep.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur zittingen plaats in het Paleis van Justitie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Dit betekent dat u plaats kunt nemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

 

Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven  Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

 

Indexering OV-concessie blijft staan19-10-2016 22:00:00 Het College van Gedupeerde Staten van Friesland hoeft de exploitatiebijdrage van Qbuzz in 2014 niet verder te verhogen. Dat is de uitkomst van de procedure die Qbuzz aanspande bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).
Subsidie voor “Alternatieve winning mosselzaad” terecht teruggevorderd 12-10-2016 22:00:00 Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelt dat de staatssecretaris van Economische Zaken de subsidie voor het project “Alternatieve winning mosselzaad” mocht terugvorderen van Mosselzaad Bedrijf Prins & Dingemanse B.V. (Mosselzaad).
Boetes plantuienkartel verlaagd5-10-2016 22:00:00 Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelt dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vanwege kartelvorming boetes mocht opleggen aan telers en verwerkers van eerstejaars plantuien, maar verlaagt de door ACM opgelegde boetes.