College van Beroep voor het bedrijfsleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie en contact > Organisatie > College van Beroep voor het bedrijfsleven
Uitsnede gebouw College van Beroep voor het bedrijfsleven

Bezoekadres

Bezoekadres
Prins Clauslaan 60
2595 AJ 's-Gravenhage
> Routebeschrijving

Telefoonnummer
088 - 362 3910

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

Over het College van Beroep

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaal-economisch bestuursrecht. Dat betekent dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven actief is op gebieden waar iedere inwoner van Nederland mee in aanraking komt.

In veel gevallen oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven als eerste en hoogste bestuursrechter, in een aantal gevallen oordeelt het College in hoger beroep.

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Op maandag tot en met vrijdag vinden er vanaf 9.00 uur zittingen plaats in het Paleis van Justitie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. Dit betekent dat u plaats kunt nemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken geraakt? Zoekt u juridische informatie? Antwoorden op deze vragen vindt u op de landelijke pagina. Onderstaande link gaat naar specifieke lokale informatie.

 

Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven  Nieuws College van Beroep voor het bedrijfsleven

 

 

Tuchtmaatregel accountant vernietigd21-9-2016 22:00:00 De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) hield de huisaccountant maatschap Deloitte & Touche mede aansprakelijk voor het Ahold-boekhoudschandaal in 2003. Omdat de vordering dreigde te verjaren, hebben VEB en Deloitte, inmiddels Deloitte Accountants B.V. (de BV), overleg gevoerd over de stuiting van de verjaring. Volgens een groep Ahold-beleggers handelde Deloitte niet integer, omdat zij bewust onduidelijkheid liet bestaan of stuiten bij de BV volstond of dat ook bij de (oude) maten moest worden gestuit.
Connexxion behoudt OV Haarlem-IJmond8-8-2016 22:00:00Vandaag stelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) Syntus in het ongelijk in haar beroep tegen de aanbesteding van het busvervoer in de regio Haarlem-IJmond. Vandaag stelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) Syntus in het ongelijk in haar beroep tegen de aanbesteding van het busvervoer in de regio Haarlem-IJmond. Syntus en Connexxion schreven zich in op de aanbesteding. Hun biedingen kregen van de Provincie een gelijke beoordeling. Na loting werd de aanbesteding aan Connexxion gegund. Syntus vond dat haar bieding beter was en stelde beroep in bij het CBb.
Beroep Veolia in Limburgse aanbesteding faalt13-7-2016 22:00:00 Vandaag stelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) Veolia in het ongelijk in haar beroep dat voortvloeit uit de aanbesteding van het treinvervoer in Limburg in 2014.