Laden...

21 december livestream uitspraak CBb huisartsentarieven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > 21 december livestream uitspraak CBb huisartsentarieven
Den Haag, 14 december 2023

Op 21 december om 10 uur doet het CBb uitspraak in de rechtszaak die 3 huisartsenverenigingen hebben aangespannen tegen de tariefbeschikkingen die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor de jaren 2023 en 2024 heeft genomen.

Waar gaat de zaak over?

De NZa heeft de huisartstarieven voor 2023 en 2024 gebaseerd op een kostenonderzoek over het jaar 2015 en deze tarieven geïndexeerd. Tegen dit besluit zijn verschillende huisartsen en belangenorganisaties van huisartsen opgekomen. De huisartsen vinden dat de huisartsenpraktijk sindsdien zodanig is veranderd en hun takenpakket is verzwaard en vergroot, dat de tarieven niet meer op het kostenonderzoek van 2015 gebaseerd kunnen worden. De huisartsen vinden dat de tarieven niet kostendekkend zijn.

Deze zitting zal live te volgen zijn via een livestream. De link naar de Livestream: Livestream CBb uitspraak huisartstarieven (nfgd.nl)

  
Het is niet toegestaan om zonder toestemming eigen opnamen te maken van de livestream of de beelden te kopiëren, op te slaan of te bewerken.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
afdeling persvoorlichting Celeste de Wit tel. 06 228 129 76


Uitspraken