Laden...

ACM hoeft de markt voor zakelijke glasvezelnetten niet te reguleren

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > ACM hoeft de markt voor zakelijke glasvezelnetten niet te reguleren
Den Haag, 19 juni 2018

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) beslist vandaag dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de markt voor zakelijke glasvezelnetten [OFF-access (FttO)] in de periode 2016-2018 niet hoeft te reguleren.

Ook in de vorige reguleringsperiode was deze markt ongereguleerd. Volgens ACM is de markt in de tussentijd niet zodanig veranderd dat er nu wel een risico zou bestaan op aanmerkelijke marktmacht van KPN. Het CBb is het daarmee eens. Belangrijke reden daarvoor is dat Eurofiber, de voornaamste concurrent van KPN op deze markt, betoogt dat zij nog steeds goed met KPN kan concurreren. Regulering zou er volgens Eurofiber toe leiden dat KPN verplicht lage prijzen zou moeten hanteren, waardoor zij zelf uit de markt zou worden gedrukt.Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken