Laden...

ACM mocht Duinzigt Wonen geen last onder dwangsom opleggen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > ACM mocht Duinzigt Wonen geen last onder dwangsom opleggen
Den Haag, 19 april 2022

Duinzigt Wonen brengt inschrijf- en administratiekosten in rekening bij huurders. Een deel daarvan is loon. Omdat Duinzigt zowel voor huurders als voor verhuurders bemiddelt, mag zij dat niet in rekening brengen. Maar dat is alleen een oneerlijke handelspraktijk als Duinzigt die kosten verborgen houdt. Dat doet zij niet, haar website maakt melding van deze kosten, zij staan ook in haar algemene voorwaarden en Duinzigt wijst huurders op deze kosten tijdens het intakegesprek. Dat is geen oneerlijke handelspraktijk en daarom mocht ACM geen last onder dwangsom opleggen. Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 06 228 12976 of 088 362 3910.

Uitspraken