Laden...

ACM mocht Nuon maximumtarieven opleggen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > ACM mocht Nuon maximumtarieven opleggen
Den Haag, 03 maart 2020

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) mocht Nuon (nu Vattenfall) de eerste helft van 2017 op grond van de zogenoemde vangnetregeling voor twee producten maximumtarieven opleggen. Dat besliste het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag.

De vangnetregeling is bedoeld om te voorkomen dat consumenten die niet makkelijk overstappen naar een andere elektriciteitsleverancier onredelijke tarieven betalen.
Nuon maakte vooral bezwaar tegen het gebruik van een model door ACM waarvan Nuon de precieze invulling niet kent. Het CBb is het daarmee niet eens. Financiële experts van Nuon hadden namelijk wel de kans het model vertrouwelijk in te zien. Nuon heeft die mogelijkheid niet gebruikt.


 

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

 

Uitspraken