Laden...

Boete pluimveehouder voor vangletsel alsnog goedgekeurd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Boete pluimveehouder voor vangletsel alsnog goedgekeurd
Den Haag, 04 mei 2021

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) doet vandaag uitspraak over de boete die de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft opgelegd aan een pluimveehouder. De boete is opgelegd wegens overtreding van de normen voor dierenwelzijn bij het vangen van vleeskuikens om ze naar het slachthuis te vervoeren. Bij de rechtbank had de pluimveehouder gelijk gekregen. De minister ging daartegen in hoger beroep.

Het CBb oordeelt dat de methode om vangletsel vast te stellen, in orde is. Ook staat het de minister vrij pas een boete op te leggen als de toezichthoudend dierenarts bij 
2 procent of meer van de vleeskuikens vangletsel constateert. De boete van 1.500 euro die de minister aan de pluimveehouder heeft opgelegd, blijft in stand. 


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 06 228 129 76 of 088 362 3910.

Uitspraken