CBb bevestigt boetes Corendon

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > CBb bevestigt boetes Corendon
Den Haag, 15 mei 2018

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) handhaaft in hoger beroep de boetes (in totaal 350.000 euro) die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) Corendon oplegde.

Corendon kreeg de boetes omdat zij op haar website met pakketreizen adverteerde met prijzen zonder boekingskosten (25 euro). Daarnaast verzweeg Corendon de bijdrage voor het Calamiteitenfonds (2,50 euro) en meldde zij niet dat bij de prijs van losse vliegtickets ook servicekosten (3 euro) verschuldigd waren.
Reisaanbieders zijn verplicht om te adverteren met prijzen waar alle onvermijdbare kosten in zijn opgenomen, zodat consumenten prijzen eenvoudiger kunnen vergelijken en niet worden misleid met ondoorzichtige prijzen.


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken

Meest gelezen berichten