CBb gastheer panelgesprek hoogste Europese rechtscolleges

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > CBb gastheer panelgesprek hoogste Europese rechtscolleges
Den Haag, 17 mei 2018

Na de Raad van State (2016) en de Hoge Raad (2017) is het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) dit jaar gastheer van een panelgesprek waarin de Nederlandse rechters in het Hof van Justitie van de Europese Unie en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens de jaarverslagen van hun colleges over 2017 presenteren aan de Nederlandse rechtspraakgemeenschap.

Aansluitend is er een themadiscussie over het onderwerp “Toetsing in het economisch recht” in het licht van de (recente) rechtspraak van beide hoogste Europese rechtscolleges. De middag wordt voorgezeten door de president van het CBb, Theo Simons, met bijdragen van Sacha Prechal (Hof van Justitie), Marc van der Woude (Gerecht van de EU), Jolien Schukking (Europees Hof voor de Rechten van de Mens) en Henk-Jaap Albers (CBb). Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Na afloop (omstreeks 17.00) is er een borrel.

Uitspraken

Meest gelezen berichten