Laden...

CBb: tarief verloskundigen hoeft niet omlaag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > CBb: tarief verloskundigen hoeft niet omlaag
Den Haag, 10 september 2019
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hoeft de tarieven voor verloskundige hulp niet te verlagen. Dat oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag in het beroep dat 24 zorgverzekeraars hadden ingesteld tegen de tariefstijging van 9% in 2018. Volgens NZa is deze verhoging nodig voor een kostendekkend tarief. De zorgverzekeraars zien reden de tarieven minder te laten stijgen. Verminderde productiviteit door een overaanbod aan verloskundigen moet namelijk voor rekening van de verloskundigen blijven en mag niet leiden tot tariefverhoging. NZa zag geen reden voor lagere tarieven, omdat zij geen duidelijke oorzaak vond voor de productiviteitsvermindering. Het CBb geeft NZa gelijk. Omdat gericht onderzoek naar de oorzaak van de terugloop in productiviteit geen duidelijke resultaten opleverde, mocht NZa die terugloop buiten beschouwing laten bij het herijken van de tarieven.

Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Patrick Boutier, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0403 of 088 362 3910.

Uitspraken