Laden...

Concessie busvervoer Haaglanden voor EBS houdt voorlopig stand

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Concessie busvervoer Haaglanden voor EBS houdt voorlopig stand
Den Haag, 01 november 2018

De voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) wees vandaag het verzoek van Connexxion om een voorlopige voorziening te treffen af.

Het gaat om de concessie voor het streekbusvervoer Concessie Haaglanden Streek 2019-2030, die in handen was van Connexxion, maar nu is gegund aan EBS Public Transportation B.V. (EBS). De bieding van EBS kreeg in de aanbestedingsprocedure de hoogste punten. Connexxion is het daarmee niet eens en maakte bezwaar tegen de gunning. Tegelijk vroeg zij het CBb de gunning als voorlopige voorziening te schorsen.

De voorzieningenrechter van het CBb ziet geen aanknopingspunten dat de bieding van EBS niet voldoet aan de aanbestedingseisen. De puntentoekenning aan de biedingen roept niet zodanige vragen op dat dit voor de rechter reden is om nu in te grijpen. Connexxion zal de beslissing op haar bezwaar moet afwachten.


Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 088 362 0454 of 088 362 3910.

Uitspraken