Laden...

Coronacrisis: werkwijze van het College van Beroep voor het bedrijfsleven vanaf woensdag 29 april 2020

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > Coronacrisis: werkwijze van het College van Beroep voor het bedrijfsleven vanaf woensdag 29 april 2020
Den Haag, 28 april 2020

Het CBb blijft gewoon doorwerken. Rechters en medewerkers doen dat wel nog steeds grotendeels vanuit huis.

Alle uitspraken worden op de vaste uitsprakendag (de dinsdag) in het openbaar uitgesproken, naar de procespartijen gestuurd en gepubliceerd op rechtspraak.nl. Elke vrijdag om 12.00 uur wordt op rechtspraak.nl een lijst gepubliceerd van de zaken waarin de dinsdag daarna uitspraak wordt gedaan.

De griffie is telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur. Het Rechtspraak Service Center is bereikbaar voor algemene vragen.

Het CBb gaat weer zittingen plannen

Zoals bekend zijn alle zittingen van 17 maart tot en met 28 april 2020 geannuleerd. Over de zittingen vanaf 29 april 2020 waarvoor al uitnodigingen zijn verstuurd of waarin een “vooraankondiging” is gedaan, neemt het CBb schriftelijk of telefonisch contact op met de procespartijen (of is dat al gebeurd). Uitgangspunt is dat die zittingen doorgaan. Op korte termijn gaat het CBb nieuwe zittingen plannen. Daarbij wordt geprobeerd de geannuleerde zittingen zo spoedig mogelijk in te halen. Van geval tot geval wordt bezien of de zitting kan plaatsvinden met gebruik van een video- of audio-verbinding of dat een fysieke zitting moet (en kan) plaatsvinden. Fysieke zittingen zijn, zij het beperkt, vanaf 11 mei 2020 weer - veilig - mogelijk.

Schriftelijke behandeling

In de (tijdelijke) Algemene regeling zaaksbehandeling Rechtspraak staat schriftelijke behandeling van rechtszaken (dus zonder dat een zitting plaatsvindt) voorop. Als het CBb verwacht dat een zaak schriftelijk kan worden behandeld, wordt dit schriftelijk (en bij uitzondering telefonisch) aan de procespartijen meegedeeld. Als een of meer van de procespartijen toch een zitting wil(len), wordt de zaak niet schriftelijk behandeld.

Procespartijen kunnen ook op eigen initiatief meedelen dat een zitting niet nodig is. Als u vindt dat in uw zaak ook zonder zitting uitspraak kan worden gedaan, dan kunt u dat schriftelijk aan het CBb laten weten. Als de andere partij het daarmee eens is, dan zal het CBb bekijken of zonder zitting uitspraak kan worden gedaan. Dit geldt ook als uw zaak oorspronkelijk zou worden behandeld op een van de geannuleerde zittingen.

Uitspraken