Laden...

De Faunabescherming belanghebbende bij subsidie Kroondomein Het Loo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksCollege van Beroep voor het bedrijfsleven > Nieuws > De Faunabescherming belanghebbende bij subsidie Kroondomein Het Loo
Den Haag, 17 mei 2022

De minister voor Natuur en Stikstof moet het bezwaar van De Faunabescherming tegen de subsidie voor Het Loo alsnog behandelen. Dat is de uitkomst van de rechtszaak die De Faunabescherming aanspande.

De Faunabescherming maakte bezwaar tegen de subsidie over de jaren 2016-2021, omdat daarbij de sluiting van een deel van Het Loo enkele maanden per jaar was toegestaan. Haar hoofddoel, het verantwoord beheer van in het wild levende dieren, wordt rechtstreeks geraakt door die sluiting van het Kroondomein. De Faunabescherming heeft dan namelijk geen toegang tot het terrein en geen zicht op de daar levende dieren. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven ziet De Faunabescherming in tegenstelling tot de minister daarom wel als belanghebbende. 


Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak. De volledige uitspraak is via onderstaande link te raadplegen. Bij verschil tussen dit persbericht en de volledige uitspraak is laatstgenoemde beslissend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Celeste de Wit, afdeling persvoorlichting, tel. 06 228 12976 of 088 362 3910.


Uitspraken